Google+
Home » Justitie » Doi tineri din Republica Moldova au fost prinși la Berezeni, după ce au intral ilegal în țară

Doi tineri din Republica Moldova au fost prinși la Berezeni, după ce au intral ilegal în țară

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni au depistat doi tineri din Republica Moldova care au încercat să intre ilegal în România, trecând înot apa râului Prut.

La sfârșitul săptămânii, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, acționând în baza unei informații provenite de la un polițist de frontieră aflat în timpul liber, au depistat pe direcția localității de frontieră Bumbăta, în apropierea malului românesc al râului Prut, doi bărbați, cu îmbrăcămintea și încălțămintea ude și murdare de noroi, și care nu-și justificau prezența în zonă. Polițiștii i-au dus pe aceștia la sediul sectorului în vederea stabilirii identității și efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităților din Republica Moldova și din declarațiile persoanelor, s-a stabilit că cei doi tineri sunt Ion H. și Nicolae T., cetățeni din Republica Moldova, în vârstă de 21 ani, respectiv, 19 ani și au trecut râul Prut înot cu intenția de a ajunge în municipiul Galați și de a-și găsi un loc de muncă. Ion H. a mai fost depistat, în cursul anului trecut, încercând să intre ilegal în România.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În baza Acordului de Readmisie încheiat între C.E. și Republica Moldova, cei doi tineri au fost predați autorităților de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor”, a declarat subcomisar de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: