Home / Administratie / Hușenii pot scăpa de majorările calculate pentru neplata taxelor și impozitelor locale. Iată condiția!

Hușenii pot scăpa de majorările calculate pentru neplata taxelor și impozitelor locale. Iată condiția!

Autoritățile locale au aprobat, în ultima ședință a Consiliului Local Huși, scutirea de la plată a majorărilor de întârziere ca urmare a neplății la termen a impozitelor și taxelor locale, chiriilor și redevențelor datorate bugetului local. Prin această facilitate, de care poate beneficia doar populația, se urmărește „stimularea achitării voluntare, creșterea gradului de colectare a impozitelor și taxelor locale, stimularea mediului economic și respectiv diminuarea arieratelor bugetare, aspect de care beneficiază întreaga societate”.

Scutirea de la plată se aplică în proporție de 100% pentru majorările de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale, dacă obligațiile bugetare certe, lichide și exigibile, vor fi achitate la data depunerii cererii, dar nu mai târziu de 27 septembrie 2018, inclusiv.

Pentru a scăpa de majorările calculate de autoritățile locale, hușenii interesați de această facilitate trebuie să achite integral toate datoriile pe care le au inclusiv amenzile, de orice fel, cu excepția celor contestate. Atenție, scutirea nu se acordă pentru datoriile care au fost stinse prin poprire sau prin valorificarea bunurilor sechestrate.

Primul pas pe care trebuie să-l facă cei care vor să scape de datoriile acumulate este să depună până la data de 27 septembrie 2018 inclusiv, o cerere prin care solicită o situație a obligațiilor fiscale de plată exigibile, care urmează a fi stinse, precum și a celor care intră sub incidența facilității. Cererile vor fi soluționate în termen de cinci zile. (Cristian DIMA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasile Pavăl le cere consilierilor locali să se implice în finalizarea bugetului pe 2020

de Dănuț CIOBANU  Vasile Pavăl, primarul ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: