Home / Social / În memoria Doctorului – Asociația „Constantin Hamangiu”, implicată în ridicarea unui monumentul funerar în amintirea dr. Constantin Teodorescu

În memoria Doctorului – Asociația „Constantin Hamangiu”, implicată în ridicarea unui monumentul funerar în amintirea dr. Constantin Teodorescu

După șapte ani de la moartea doctorului Constantin Teodorescu, medic eminent, remarcabil colecționar și veritabil catalizator al activității culturale bârlădene, apare un prim semn de respect în memoria celui care a lăsat orașului valori inestimabile.

Asociația „Constantin Hamangiu” împreună cu Fundația Culturală „Dr. Constantin Teodorescu” au anunțat încheierea subscripției publice demarate în vederea realizării monumentului funerar ridicat în memoria dr. Constantin Teodorescu, ce-și doarme somnul de veci în Cimitirul „Eternitatea” Bârlad.

„Personalitate marcantă a orașului nostru, cetățean dedicat urbei, Mecena de renume național, politician de vocație și de proiect, profesionist desăvârșit, Doctorul – așa cum îi spuneau prietenii – a personificat o viață de om închinată binelui public. Inițiativa noastră reprezintă doar un mic omagiu prin care ne propunem să menținem vie memoria unui om excepțional. Adresăm și pe această cale mulțumiri doamnei Ana Sârbu, dar și tuturor celor care au susținut realizarea acestui obiectiv”, a declarat prof. Andrei Huiban, președintele Asociației „Constantin Hamangiu” Bârlad.

Acesta a mai menționat că pe 17 august, în ziua în care, cu șapte ani în urmă, doctorul a plecat la stele, familia și prietenii vor organiza o slujbă de pomenire în Cimitirul „Eternitatea”. Pe 30 septembrie, Asociația „Constantin Hamangiu”, împreună cu Fundația Culturală „Dr. Constantin Teodorescu” vor organiza comemorarea celui dispărut, conform unui program care va fi făcut public în viitorul apropiat.

“Omagiem mari personalități nu doar pentru a ne face datoria crestineasca, dar și întrucât realizările lor pot inspira prezentul nostru, ne pot emula si motiva. Gestul nostru nu ar fi fost insa posibil fara contributia membrilor, alesilor locali si judeteni, parlamentarilor Partidului Social Democrat, a unor oameni de afaceri barladeni precum si al firmelor SC Media Class SRL si SC Wash Expert SRL. Tuturor le multumim pentru sprijin și pentru promptitudine!”, a mai spus Andrei Huiban. (M.N.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

Aproape 500 de locuri de muncă disponibile vasluienilor în Spațiul Economic European

Angajatorii din Spațiul Economic European ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: