Home / Sanatate / Chirurgul vasluian Mircea Zavate, găsit mort în casă de pompieri
Mircea Zavate

Chirurgul vasluian Mircea Zavate, găsit mort în casă de pompieri

Cunoscutul medic chirurg Mircea Zavate, fost președinte al Colegiului Medicilor la nivelul județului o lungă perioadă de timp, a fost găsit mort în casă, miercuri, de către pompierii care au fost chemați de către un vecin. Poliția nu va face nicio anchetă în acest caz întrucât chirurgul era cunoscut cu afecțiuni medicale cronice.

Mircea Zavate

Medicul chirurg Mircea Zavate, care are peste 20.000 de intervenții chirurgicale în activitatea sa, a fost găsit mort în locuința sa din zona centrală a municipiului Vaslui. Cel care a alertat autoritățile la numărul de urgență 112 a fost un vecin de-al doctorului, în condițiile în care acesta nu mai fusese văzut de vreo două zile. Un echipaj de pompieri a intrat cu ajutorul unei scări pe geamul locuinței lui Mircea Zavate, acesta fiind găsit fără suflare într-una din camere.

Polițiștii nu vor face nicio anchetă în acest caz întrucât nu este vorba de o moarte suspectă. Medicul de familie în evidențele căruia se afla persoana găsită moartă în locuință va elibera un certificat constatator al decesului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

În vârstă de 67 de ani, medicul Mircea Zavate suferea de mai mulți ani de o boală incurabilă, locuind singur într-un apartament din zona bisericii Adormirea Maicii Domnului. Pentru o lungă perioadă de timp a condus atât Secția de Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui cât și Colegiul Medicilor Vaslui. Medicul Zavate nu mai activa în cadrul unității medicale întrucât ieșise la pensie. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

Vaccin pe risc propriu! La Spitalul “Beldiman”, protocolul medical nu prevede testarea la antirabic

Nu și-a însușit bine cursurile ...

Investiții de milioane de euro în sănătate, pentru ca județul Vaslui să devină unul din centrele medicale importante din Moldova

de Dănuț CIOBANU Investițiile în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: