Home / Administratie / Pagube de peste 22 milioane de lei în județ, cauzate de inundațiile din lunile iulie și iulie

Pagube de peste 22 milioane de lei în județ, cauzate de inundațiile din lunile iulie și iulie

Precipitațiile înregistrate în lunile iunie și iulie la nivelul județului Vaslui au produs pagube de peste 22 de milioane de lei, potrivit unui raport întocmit de reprezentanții Instituției Prefectului Vaslui.

“Inundațiile din luna iunie au afectat un oraș și 14 comune, cu un total de 46 de localități. De asemenea, au fost afectate opt poduri și 12 kilometri de drumuri comunale, 62 de kilometri de drumuri sătești și 27 de kilometri de drumuri județene, valoarea pagubelor fiind de 10,4 milioane de lei. În luna iulie, pagubele înregistrate au fost mai mari, fiind estimate la 12, 1 milioane de lei. Au fost afectate 23 de comune din județ și un oraș, fiind avariate 16 case, o ravenă, patru poduri și opt podețe, 26 de kilometri de drumuri comunale, 127 de kilometri de drumuri sătești și 13 kilometri de drumuri județene”, a declarat, ieri, Mircea Gologan, subprefectul județului Vaslui.

Totodată, în luna iulie au fost afectate de ploi și suprafețe de culturi agricole: 192 de hectare de grâu, 11,5 hectare de livadă și 2,5 hectare cu legume.

Principalele cauze care au dus la producerea de inundații au fost: concentrările scurgerilor de pe versanți, băltirile și apele interne, incapacitate de preluare a rețelei de canale și șanțuri stradale și depășirea capacității de transport a rigolelor amenajate.

Rapoartele întocmite de specialiști cu privire la pagubele produse de precipitațiile abundente au fost înaintate Guvernului. Pentru o parte dintre acestea au fost alocate deja fonduri guvernamentale, iar pentru remedierea altor probleme sunt așteptate sumele necesare. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasile Pavăl le cere consilierilor locali să se implice în finalizarea bugetului pe 2020

de Dănuț CIOBANU  Vasile Pavăl, primarul ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: