Home / Justitie / Un ”stranier” nervos! Afară respectă legea cu sfințenie, în țara natală o încalcă după cum ”vrea mușchii lui”

Un ”stranier” nervos! Afară respectă legea cu sfințenie, în țara natală o încalcă după cum ”vrea mușchii lui”

Încălcarea regulilor de circulație de către bârlădenii care lucrează în străinătate și vin acasă în concediu nu mai este o noutate pentru polițiști. Nici atitudinea „stranierilor” față de sancțiunile primite nu-i mai surprinde pe oamenii legii.

Ieri dimineață, polițiștii locali au constatat că șoferul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie și-a parcat mașina neregulamentar, pe strada Republicii (zona Stadion), aproape de trecerea de pietoni. Drept urmare, au sancționat șoferul contravenient, care oprise pentru a face o tranzacție la casa de schimb valutar, cu toate că văzuse indicatorul „Oprirea interzisă”. Enervat de măsura luată de polițiștii locali, șoferul a declarat că nu va plăti nicio amendă, ba, mai mult, ca să se răzbune, va mai opri și în altă zonă unde este interzisă oprirea.

„Am oprit doar câteva minute. De ce trebuia să mă amendeze? Pentru cinci minute? Așa ceva nu există în Anglia! Acolo e viață, nu aici! Acolo și dacă furi stai 12 ore la pușcărie și gata, nu ca în România. Cred că e vorba despre discriminare de rasă”, a declarat șoferul polițiștilor.

Ceea ce nu a spus bârlădeanul venit din Marea Britanie, este că în Regatul Unit parcarea ilegală este taxată destul de mult, singura diferență fiind că amenda poate fi plătită la jumătate din cuantum, în termen de 14 zile, față de două zile, în România.

După ce i-au ascultat monologul aberant, polițiștii locali l-au sancționat cu două puncte amendă și două puncte penalizare, pentru oprire neregulamentară. Dacă șoferul va achita amenda în 48 de ore, va plăti doar 145 de lei.

Luna august reprezintă pentru polițiști perioada în care se înregistrează cele mai multe opriri și staționări neregulamentare. Rândurile contravenienților sunt îngroșate de cei care muncesc în străinătate și care, ajunși în țară, consideră mai permisiv codul rutier decât în țările în care muncesc, unde sancțiunile usturătoare. (M.N.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: