Google+
Home » Invatamant » Aglomerație la înscrierile în clasele Step by Step. Noua regulă impusă de ISJ Vaslui din acest an!

Aglomerație la înscrierile în clasele Step by Step. Noua regulă impusă de ISJ Vaslui din acest an!

de Mihaela NICULESCU

Exigențe mari, anul acesta, la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare din școlile care au clase Step by step. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a transmis celor trei școli din județ (două din Bârlad și una din Vaslui) să nu înscrie mai mult de 25 de copii în clasele pregătitoare Step by step.

„Școala noastră are astfel de clase din 2007, iar în anii trecuți, la presiunea părinților, am înscris peste limita de 25 de copii la clasa Step by step. Anul trecut, de exemplu, am înscris la clasa pregătitoare Step by step peste 30 de copii. În anul școlar 2018-2019 clasa Step by step va avea 25 de copii, pe care deja i-am înscris fără a depăși acest număr, conform indicațiilor venite de la Inspectorat”, ne-a declarat Mariana Balan, directoarea Școlii „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad.

Aceasta nu ne-a putut spune însă câți părinți au dorit să-și înscrie copiii într-o astfel de clasă, pentru că după ocuparea celor 25 de locuri, școala nu a mai primit nici un dosar. De asemenea, nu a mai admis niciun elev care a dorit să se mute dintr-o clasă de învățământ tradițional la cea Step by step. În anul școlar viitor, la Școala „Episcop Iacov Antonovici” vor fi cinci clase Step by step.

Și Școala „Manolache Costache Epureanu” are, de anul trecut, clasă de învățământ Step by step, dar, în timp ce la Școala ”Iacov Antonovici” părinții se calcă în picioare pentru a prinde un loc, aici nu există cerere. Poate și din cauză că oamenii nu au cunoștință de existența unui asemeena tip de învățământ decât la ”Antonovici”

„Anul acesta, nu s-au ocupat locurile la clasa pregătitoare Step by step, probabil și pentru că nu am făcut destulă publicitate, la nivel de oraș existând solicitări ale părinților în acest sens. Din 25 de locuri, s-au ocupat doar șapte. De aceea am hotărât să transformăm această clasă într-una de învățământ tradițional, respectând planul de școlarizare”, a declarat Bogdan Jora, directorul Școlii „Manolache Costache Epureanu”.

Fiecare clasă de acest tip are câte doi învățători – unul dimineața și unul după-amiaza, întrucât programul elevilor începe la ora 8 și se termină la ora 16, timp în care copiii, pe lângă activitățile din programa școlară, iau masa și își fac și temele. Programa clasei Step by step este diferită de cea a claselor tradiționale prin faptul că elevii nu primesc note, nici premii, nu li se dau teme pentru acasă, decât la cererea expresă a părinților. În schimb, în timp ce copiii de la tradițional sunt acasă la teme sau la joacă, cei de la Step au program de activități practice, lectură, cultură generală etc.

Unii părinți au luat în calcul toate aceste aspecte, dar și cel legat de programul prelungit. Le convine să-și știe copilul în siguranță până la ora 16, când și ei ies de la serviciu. Sunt și părinți care regretă că și-au înscris copiii la Step by step și ar dori să-i transfere la clasele de învățământ tradițional. Ca peste tot, părerile sunt împărțite, însă părinții aleg în final ce e mai bine pentru copii.

Din câte se pare, optica ISJ este puțin diferită de a părinților care vor să-și înscrie copiii la Step by step, limitând numărul de locuri la astfel de clase.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: