Google+
Home » Justitie » Deținuții din Penitenciarul Vaslui, scoși la curățenia orașului

Deținuții din Penitenciarul Vaslui, scoși la curățenia orașului

Spațiile verzi de pe strada Avicola din municipiul Vaslui au fost ecologizate, cu ajutorul a 17 deținuți de la Penitenciarul Vaslui.

Prin această activitate penitenciarul vizează continuarea unor campanii de responsabilizare socială îndreptate spre protejarea mediului înconjurător, precum și implicarea persoanelor private de libertate în menținerea un mediu curat și sănătos.

Nicolae Toma

“Vizăm asumarea unor responsabilități sociale, producerea unor schimbări în comportamentul persoanelor private de libertate prin îmbogățirea cunoștințelor, dezvoltarea deprinderilor, crearea de noi motivații și atitudini. Ne dorim pentru toți trăirea unei vieți echilibrate, responsabile, în armonie cu mediul înconjurător, inducerea unei atitudini pozitive față de muncă, dezvoltarea unor cunoștințe specifice promovării și dezvoltării unui comportament prietenos și civilizat față de natură și față de cetățeni; manifestarea unei conduite ecologice prin acțiuni practice de igienizare / ecologizare a spațiilor interioare și exterioare din localitatea Munteni de Jos; dezvoltarea unor sentimente de utilitate și apartenență la un grup social extins; reducerea fenomenului de marginalizare socială a persoanelor private de libertate, și sensibilizarea membrilor societății în raport cu problematica reintegrării sociale a persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate, îmbunătățirea imaginii și a respectului de sine; conștientizarea și informarea populației asupra importanței menținerii unui mediu cât mai curat”, a declarat comisar șef de penitenciare Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui.

Conducerea penitenciarului consideră că finalitatea unor astfel de activități contribuie la dezvoltarea personală și reintegrarea lor social a deținuților precum și la promovarea în comunitate a unei imagini pozitive a sistemului penitenciar. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: