Google+
Home » Administratie » Locuitorii blocului D5 răsuflă ușurați după ce vecinul lor, cel care-și construise ditamai ograda pe domeniul public, și-a demolat gardul ilegal și a vândut apartamentul

Locuitorii blocului D5 răsuflă ușurați după ce vecinul lor, cel care-și construise ditamai ograda pe domeniul public, și-a demolat gardul ilegal și a vândut apartamentul

de Paul ALEXA

După câteva zile de la sesizările făcute de mai mulți locatari ai blocului D5 din strada Vasile Pârvan din Bârlad, primarul Dumitru Boroș a semnat decizia de demolare a gardului construit ilegal pe domeniul public de un locatar al blocului respectiv. Evident, asta după ce ziarul Est News a semnalat neregulile și după ce scandalul din blocul D5 a luat amploare.

Nu a fost nevoie, în cele din urmă, de mobilizarea muncitorilor de la Spații Verzi, pentru că proprietarul cu pricina l-a demontat împreună cu tatăl său și cu alți doi prieteni. Vecinii nu mai sperau ca gardul să dispară, deoarece, săptămâna trecută, după ce au venit cu scopul de a demola construcția, atât cei de la Spații Verzi cât și agenții Poliției Locale au plecat subit, fără a-și începe treaba măcar. Oamenii susțin că ar fi primit un telefon și au făcut cale întoarsă.

Mediatizarea nemulțumirilor vecinilor din bloc față de refuzul proprietarului apartamentului de la parter de a coopera, l-a determinat pe primar să treacă la fapte: a dat dispoziție de demolare a gardului. Edilul a declarat, de altfel, că va verifica, zilele acestea, legalitatea construcțiilor din jurul blocului D5 și dacă proprietarii nu au autorizații pentru acareturile ridicate, se va trece la demolarea construcțiilor ilegale, săptămâna viitoare.

Dar asta numai pentru că așa i-a cerut proprietarul gardului ilegal, după cum declară Adrian Arnăutu, purtătorul de cuvânt al primarului: ”Am primit o reclamație de la domnul Blănaru, proprietarul gardului cu pricina, care a fost de acord să demoleze singur gardul. Dar, dar în același timp, a formulat și o reclamație pentru toate celelalte construcții  pe care el le-a identificat ca fiind construite ilegal pe domeniul public, în aceeași zonă. Așa că, Poliția Locală va face o verificare la fața locului și tot ce este construit ilegal va cădea. Vom demola tot, indiferent că e vorba de garduri, garaje sau alte construcții”.

Cu alte cuvinte, ”să moară și capra vecinului”. Foarte bine! Numai că boala caprei vecinilor nu e așa de gravă ca în cazul caprei proprietarului care și-a ridicat gard pe domeniul public, îngrădind astfel accesul autorităților la căminele de apă, susțin vecinii. Situația pare a fi complicată, vecinii suspectându-l pe proprietarul de la parter că ar fi făcut modificări grave, care șubrezesc atât rețeaua de apă cât și structura de rezistență a blocului. Altfel, oamenii nu-și explică de ce nu a permis accesul autorităților în apartament.

Ce legătură este între consilierul local Liviu Luca și proprietarul gardului ilegal construit?

Spiritele de la blocul D5 s-au încins cu atât mai mult cu cât, locuitorii de aici sunt foarte siguri că vecinul lor ar fi sprijinit de consilierul liberal Liviu Luca. Acesta s-ar fi arătat foarte afectat de demolarea gardului și i-ar fi amenințat pe oameni că vor avea aceeași soartă dacă sunt posesorii unor construcții ilegale.

„Domnul consilier Luca a venit imediat după demolarea gardului și ne-a întrebat dacă suntem fericiți. Cu alte cuvinte, trebuia să închidem ochii la ilegalitățile comise de acest vecin. Eu știu că membrii Consiliului Local sunt cei care trebuie să cunoască și să aplice legea și în ceea ce privește construcțiile pe care le fac locatarii pe lângă bloc”, a declarat Dan Constandache, un locatar al blocului D5, care îl acuză pe proprietarul apartamentului cu probleme că l-a agresat fizic, la agresiune fiind de față și martori.

Contactat de reporterul Est News, Liviu Luca a declarat că nu a avut nicio discuție cu acești locatari de când a izbucnit conflictul. A ținut să precizeze, însă, că zilele trecute a vorbit cu un locatar al blocului D5, fost profesor, care l-a abordat în calitate de consilier local. Liviu Luca i-a explicat că singura soluție pentru evitarea pierderilor din rețeaua de apă este scoaterea apometrelor pe casa scării.

Pentru că situația pare destul de complicată în privința modificărilor din apartamentul vecinului reclamat, acesta s-a hotărât să-l vândă, cu tot cu problemă, găsind chiar și client între timp. Vechiul proprietar a spălat putina, adică același lucru pe care l-a făcut cu ceva timp în urmă, când a vândut un apartament aflat la câteva blocuri mai încolo, după ce vecinii s-au revoltat și l-au reclamat la Poliție pentru construcții ilegale.

Oamenii sunt mulțumiți oarecum în acest moment pentru că gardul a fost demontat și speră că, odată cu venirea noului proprietar problema avariei de la rețeaua de apă să fie rezolvată.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: