Home / Administratie / Ședință de îndată la Consiliul Județean pentru creșterea finanțării unor proiecte europene ale DGASPC

Ședință de îndată la Consiliul Județean pentru creșterea finanțării unor proiecte europene ale DGASPC

Consiliul Județean Vaslui s-a reunit, miercuri după-amiază, într-o ședință de îndată pentru aprobarea creșterii părții de cofinanțare a instituției la două proiecte ale Direcției Protecției Copilului în localitățile Oltenești și Găgești. În această direcție, contribuția CJ va fi de 490.000 de lei, față de 140.000 de lei cât fusese stabilită inițial.

Ședință de vacanță, miercuri după-amiază, la Consiliu Județean, unde pe ordinea de zi au fost introduse mai multe puncte care, în fapt, vizau aceeași problemă. Drept dovadă, din cei 33 de consilieri, doar 24 au răspuns ”prezent” și, într-un timp aproape record, au votat cele patru puncte de pe ordinea de zi. În fapt, a fost vorba de modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectele votate odată în luna aprilie a acestui an și care prevăd construirea a câte șase locuințe protejate în comunele Oltenești și Găgești, cu o capacitate de 48 de locuri, și a câte un centru de zi pentru persoane cu handicap.

Finanțatorul celor două proiecte, respectiv Uniunea Europeană, a schimbat standardele de cost, în sensul că a crescut cota noastră de cofinanțare de la 2 la 7%. Ca și sumă, acest lucru presupune un cost suplimentar de 350.000 de lei, ceea ce este insignifiant la valoarea totală a proiectului, respectiv șapte milioane de lei”, ne-a declarat vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Cele două proiecte de la Găgești și Oltenești, finanțate prin Axa prioritară 8 ”Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate și Sociale”, au ca suport restructurare Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Huși, unitate care, până în 2020, trebuie închisă pe motiv că nu mai răspunde cerințelor impuse de Uniunea Europeană. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluiul, al 15-lea județ din țară la atragerea fondurilor europene în anul 2018

5,22 milioane euro. Aceasta este ...

49 de UAT-uri din județul Vaslui vor primi bani la echilibrarea bugetelor locale

de Dănuț CIOBANU Repartizarea către ...

Noi reguli pentru comercianții vasluieni care vând produse din campaniile promoționale

Comercianții care rămân pe stoc ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: