Google+
Home » Administratie » Municipiul Vaslui, gazdă pentru 14 județe a Concursului Național de Ciclism și Educație Rutieră ”Cupa Podul Înalt”

Municipiul Vaslui, gazdă pentru 14 județe a Concursului Național de Ciclism și Educație Rutieră ”Cupa Podul Înalt”

Municipiul Vaslui va fi, de duminică, gazdă pentru 14 județe din țară a Concursului Național de Ciclism și Educație Rutieră ”Cupa Podul Înalt”. Eveniment se va desfășura în incinta Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Cantemir” și este inclus de autorități în cadrul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui.

Pentru zeci de elevi din întreaga țară luna august nu este în totalitate una a vacanței, ci și prilej de a-și demonstra îndemânarea mersului pe bicicletă și cunoștințele despre regulile de circulație. Și asta în cadrul celei de-a XV-a ediții a Concursului Național de Ciclism și Educație Rutieră „Cupa Podul Înalt”, întrecere la care vor participa nu mai puțin de 14 județe din întreaga țară. Evenimentul este inclus în calendarul Zilelor Culturale ale Municipiului Vasluiului și se va desfășura în incinta Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir”. Organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui, concursul are ca scop o mai bună popularizare în rândul elevilor a normelor și regulilor de legislație rutieră, promovarea mersului pe bicicletă ca alternativă pentru o viață sănătoasă,  precum și conștientizarea tinerilor cu privire la numărul mare de accidente, ale căror victime sunt copiii.

Activitățile propuse prin proiect se doresc a fi un semnal de alarmă ce trebuie tras cu privire la necesitatea educației rutiere în școli. Chiar dacă se află în postura de adversari, copiii sunt dornici să se revadă și să-și împărtășească impresiile din vacanță și de la concursurile la care au mai participat în această vară”, ne-a declarat organizatorul Cupei ”Podul Înalt”, Mihai Moșnianu.

Pe parcursul întrecerii, concurenții vor trebui să-și demonstreze abilitățile prin parcurgerea celor trei probe prevăzute în regulamentul acestui concurs, respectiv verificarea cunoștințelor privind regulile de circulație pe bază de test grilă, parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon și parcurgerea unui traseu de către bicicliști în parcul-școală. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: