Home / Social / O adolescentă de 17 ani si-a pierdut viata in barajul Râpa Albastră

O adolescentă de 17 ani si-a pierdut viata in barajul Râpa Albastră

de Daniel MICU

Tragedie la scăldat: o adolescenta de 17 ani s-a inecat vineri seara, in barajul Ripa Albastra, de langa Barlad, unde venise cu sora sa mai mica si cu o verisoara. Una dintre fete a fost scoasa la timp de martori, insa pentru cea de 17 ani nu s-a mai putut face nimic. Pompierii i-au gasit trupul la cativa metri distanta de dalele de beton ale acumularii, dupa aproape 90 de minute de cautari.

Cele trei fete au venit cu un grup de prieteni la baraj, din comuna Bogdanita. Doua dintre ele, surori, de 15 si 17 ani, erau in vacanta la mama lor, ele fiind in plasament familial la Timisoara. Au intrat in apa sa se racoreasca, insa la un moment dat, au fost trase de curenti in larg, acolo unde apa ajunge și la șapte metri. Una dintre ele a fost adusa de martori la mal, insa pentru cea de 17 ani a fost prea tarziu. In plus, nu știa să înoate.

Pompierii au ajuns in scurt timp la locul solicitarii si au inceput cautarile.

“De la Detasamentul Barlad au plecat catre locul solicitării sapte militari cu doua autospeciale si o barca si a fost activata grupa operativa de la ISU Vaslui. Cautarile au durat 1 ora si 30 minute. Victima in varsta de 17 ani a fost găsită la câțiva metri distanță de mal. Din pacate, medicii au declarat decesul. Din declaratiile martorilor, fata a venit cu alte doua persoane si a intrat in apa desi nu stia sa inoate”, a declarat George Onofreiasa, din cadrul ISU Vaslui.

Copila de 15 ani a suferit un atac de panică și a fost transportată la Spitalul de Urgență din Bârlad. Politia a inceput o ancheta in acest caz.

About Simona Vasile

x

Check Also

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: