Home / Sanatate / Vasluienii vor carduri de sănătate europene

Vasluienii vor carduri de sănătate europene

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a înregistrat în primele șapte luni din acest an 1.651 de cereri pentru eliberarea de carduri de sănătate europene, cu aproape 300 de solicitări mai multe comparativ cu aceeași perioadă din 2017.

În perioada ianuarie – iulie 2018 s-au înregistrat 1.651 de cereri pentru eliberarea cardului european, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut s-au înregistrat 1.298 de astfel de solicitări.

“Anul acesta s-a înregistrat un număr mai mare de solicitări, mai ales în perioada lunilor de vară. Asigurații solicită acest document pe perioada călătoriilor de vacanță într-un stat membru al Uniunii Europene, costul acestuia fiind suportat din fondul național unic de asigurări sociale de sănătate, asigurații neplătind pentru eliberarea acestuia. Asiguratul care posedă card european beneficiază de serviciile medicale devenite necesare, în timpul șederii temporare pe teritoriul unui stat membru al UE în aceleași condiții ca asigurații din țara în care s-a deplasat”, a declarat Mihaela Chitariu, președintele CJAS Vaslui.

Ea a precizat că pentru anumite servicii este posibil să fie necesară co-plata, chiar dacă în România aceleași servicii sunt decontate integral. Acest lucru depinde de sistemul de asigurări din țara în care sunt acordate aceste servicii, cardul european acoperind numai serviciile medicale obținute de la furnizorii care fac parte din sistemul de securitate socială din țara respectivă. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Fostul director al Liceului ”Ion Mincu”, unul dintre cei mai longevivi șefi din județ, condus pe ultimul drum

Fostul director al Liceului ”Ion ...

Studenții vasluieni își închid afacerile pe bandă rulantă

Majoritatea firmelor înființate de studenții ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: