Google+
Home » Justitie » Primele rețineri în cazul conflictului cu focuri de armă din Bârlad

Primele rețineri în cazul conflictului cu focuri de armă din Bârlad

Ieri după-amiază, doi dintre membrii clanului de rromi de la Simila, comuna Zorleni, implicați în conflictul de joi, din Bârlad, în care au fost trase focuri de armă, au fost reținuți de Poliție pentru 24 de ore,  urmând să fie prezentați în fața judecătorilor pentru luarea măsurilor preventive. Cei doi bărbați, cu vârste de 28, respectiv 35 de ani, sunt suspectați că au tras cu pistoalele (neletale) în timpul încăierării dintre clanurile de țigani din Murgeni și Zorleni, una dintre ținte fiind bulibașa din Murgeni, Petrea Sandu.

Celor doi li s-au întocmit dosare penale, fiind cercetați pentru infracțiunile de lovire și alte violențe, deranjarea liniștii și ordinii publice, amenințări și uz de armă fără drept.

„ S-au luat măsuri suplimentare pentru protejarea populației. În continuare se fac cercetări, în ultimele 24 de ore fiind audiați peste 30 de martori”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliției Județene Vaslui.

Reamintim că joi, la orele prânzului, zeci de bârlădeni care se aflau pe stradă sau în magazinele din zona Stadion au trăit momente de panică după ce 11 bărbați, înarmați cu bâte, săbii, cuțite, spray-uri lacrimonege s-au năspustit peste alți șase bărbați, care tocmai ieșiseră de la casa de schimb valutar din zonă. Spaima a fost cu atât mai mare cu cât au fost auzite focuri de armă.

Cele două tabere (atacatorii sunt din Zorleni, iar ceilalți din Murgeni) au conflicte mai vechi, reglările de conturi dintre membrii clanurilor fiind relativ frecvente. La mijloc este vorba de cămătărie și taxe de protecție, angajamente luate în fața judecătorilor țigănești și ulterior încălcate etc. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: