Google+
Home » Administratie » Ambulanță solicitată la Cimitirul ”Eternitatea” Bârlad, după ce un bătrân s-a împiedicat de buruienile de pe alei și s-a rănit

Ambulanță solicitată la Cimitirul ”Eternitatea” Bârlad, după ce un bătrân s-a împiedicat de buruienile de pe alei și s-a rănit

Sâmbătă dimineața, la ora 10.30, un bătrân aflat în Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-a împiedicat de buruienile înalte de pe aleile dintre morminte, lovindu-se de bordura unui monument funerar. Un cetățean care a văzut că bătrânul se plângea de dureri puternice și nu mai putea să se miște a sunat la 112 pentru a solicita o ambulanță.

Dr. Dan Ungureanu, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, a confirmat incidentul: ”Pacientul nu a suferit, din fericire, nicio fractură, dar s-a ales cu o contuzie, posibil luxație”.

Din declarațiile martorilor, se pare că bătrânul s-a dezechilibrat din cauza drumului greu accesibil dintre morminte, invadat de buruieni. Evenimentul neplăcut și contextul care l-a provocat au declanșat un val de critici din partea oamenilor aflați la cimitir în acele momente, nemulțumiti și acum, când toți bârlădenii sunt obligați să plătească o taxă specială la cimitir, acesta este neîngrijit.

Nici nu poți să intri printre morminte pentru că bălăriile au năpădit aleile și este foarte greu să ajungi la locurile de veci pentru a pune o lumânare. Eu, de exemplu, nici nu am mai văzut mormântul bunicului meu, pentru că iarba a crescut atât de mult pe alei și pe mormânt, încât a acoperit și crucea din lemn, din care se mai vedea doar vârful. Nu am putut să-i aprind nicio lumânare, așa că am luat candeluța și florile înapoi acasă. Voi reveni să îngrijesc mormântul, de îndată ce va fi cosită iarba dintre morminte”, ne-a declarat o femeie aflată sâmbătă în cimitir.

Administrația Cimitirelor se mișcă destul de greu, ca în fiecare an când, după ploi, buruienile invadează cimitirul. A început, ce-i drept să cosească, dar nu a curățat decât o foarte mică parte din cimitir, așa că cei care au locuri de veci în zonele necurățate au făcut cale întoarsă pentru că, efectiv, nu au avut cum să ajungă la morminte.

În privința pazei din cimitir, lucrurile stau la fel de prost, ordinea fiind asigurată de doi polițiști locali. De multe ori, nici nu pot fi zăriți, pentru că ei trebuie să acopere o suprafață foarte mare, așa că locul lor este luat de câinii comunitari, care se plimbă în voie pe aleile betonate, atrași de sacoșele cu bucate, aduse de cei care vin să-și pomenească rudele trecute la cele veșnice. (Crina BUTA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: