Home / Justitie / Prins cu permis de conducere fals la controlul de frontieră

Prins cu permis de conducere fals la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră de la Vama Albița au depistat un cetățean moldovean care a prezentat la control un permis de conducere fals, întrucât cel obținut legal îi fusese retras.

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, a vrut să treacă frontiera duminică dimineață la volanul unui autoturism marca Toyota, înmatriculat în Franța. A prezentat un permis de conducere, cu însemnele autorităților din Republica Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total. Totodată, la verificări s-a stabilit faptul că tânărul a obținut legal dreptul de a conduce, dar are permisul de conducere retras pentru o perioada de 36 de luni.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că trebuia să plece urgent în Franța, fapt pentru care a apelat la o persoană pe care nu o cunoaște, pentru a-i procura un alt permis de conducere, în schimbul sumei de 25 euro.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 2,6 milioane de persoane au tranzitat Vama Albița în primele nouă luni din 2019

În primele nouă luni ale ...

Polițist vasluian arestat pentru corupție

Astăzi, ofițerii de poliție judiciară ...

Sancțiuni de 51.000 de lei agenților economici din Bârlad

Polițiștii de investigare a criminalității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: