Home / Politic / Vasluiul s-a săturat: 20.000 de oameni au semnat că nu mai vor penali în funcțiile publice

Vasluiul s-a săturat: 20.000 de oameni au semnat că nu mai vor penali în funcțiile publice

Performanță uluitoare a Uniunii Salvați România (USR) – filiala Vaslui: poate demonstra negru pe alb că cel puțin 20.000 de cetățeni ai acestui județ nu vor ca penalii să ocupe funcții publice.

Campania inițiată de USR și-a atins scopul, însă membrii partidului, precum și cetățenii simpli care i s-au alăturat, nu se opresc aici. Strângerea de semnături se va încheia pe 20 august, așa că numărul vasluienilor care se opun ocupării funcțiilor plătite din banii lor, de către infractori, ar putea crește considerabil.

Succesul campaniei este un semnal serios pentru PSD, obișnuit cu loialitatea vasluienilor față de cei trei trandafiri pe care pun ștampila în număr covârșitor la toate alegerile.

”Județul Vaslui a strâns cele 20.000 de semnături impuse de lege pentru inițiativa Fără Penali în funcții publice. În cele șase luni de campanie, inițiativa a luat amploarea unui fenomen social în toată România, iar acest fenomen a cuprins și județul Vaslui.
Membri ai USR Vaslui, reprezentanți ai societății civile vasluiene și voluntari din tot județul și-au dat din timpul personal și au stat la corturile din Bârlad, Vaslui, Huși sau Negrești, au străbătut străzile localităților din mediul rural pentru a strânge semnăturile necesare intrării acestei inițiative în circuit parlamentar.

După 6 luni lungi, județul Vaslui, unul dintre cele mai „roșii” județe din Moldova și din țară, a strâns peste 20.000 de semnături. Am întâmpinat multe obstacole, indiferență, piedici din partea autorităților sau chiar rea voință. La începutul campaniei ni s-a spus că nu vom reuși să dăm semnalul Fără Penali și din Vaslui, însă iată că am demonstrat contrariul.

Vasluienii s-au mobilizat și au înțeles mesajul inițiativei, acela că va aduce schimbarea de care România are atâta nevoie în această perioadă tulbure și de instabilitate, când singura preocupare a guvernului și a Parlamentului este de a lucra în interesul propriilor penali. Însă cele șase luni de stat în stradă ne-a arătat că oamenii vor schimbare și că există mobilizare atunci când există un scop comun, acela de a stabili moralitatea ca primă calitate a celor care îi reprezintă pe cetățeni.

Voluntarii din județul Vaslui vor continua să strângă semnături până pe 20 august, astfel că îi așteptăm pe vasluienii care vor o Românie Fără Penali în funcții publice să semneze la unul din corturi sau pe listele voluntarilor care străbat localitățile județului zi de zi.

Potrivit Legii 189/1999, inițiativa are nevoie de 500.000 de semnături, dintre care 20.000 să provină din cel puțin 21 de județe din țară, strânse în șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

Inițiativa Fără Penali în funcții publice propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, cel de-al treilea, având următorul conținut: <Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării>”, arată Mihai Botez, deputat USR, într-o postare publicată pe contul său de socializare.

About Simona Vasile

x

Check Also

Președintele PNL Vaslui, fiul consilierului județean Simona Polak, numit secretar de stat la Ministerul Muncii

Președintele Organizației Municipale Vaslui a PNL, ...

Firmele de construcții care execută lucrări la proiectele PNDL 2 și-au primit banii

de Dănuț CIOBANU Constructorii care lucrează ...

PSD Vaslui amână alegerile interne cu un an. Locale și parlamentarele, decisive pentru cine va conduce partidul

Alegerile pentru noua structură de conducere ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: