Home / Administratie / 43 de elevi vasluieni, iubitori de arte plastice, au fost premiați

43 de elevi vasluieni, iubitori de arte plastice, au fost premiați

Atelierul de Vacanță s-a încheiat marți, zi în care a avut loc și premierea participanților.

Pe parcursul acestei veri, 70 de elevi vasluieni au ales să-și petreacă o parte din timpul liber participând la Atelierul de Vacanță. Unii dintre ei au venit o zi, două, apoi au renunțat. Cei 43 de elevi, care au rămas până la final, au fost premiați marți, 14 august, cu diplome de merit și dulciuri.

Elevii au învățat să realizeze icoane pe lemn și pe sticlă, prin transpunerea modelelor. Un singur adolescent a lucrat liber. Este elev în clasa a zecea și se numește Sebastian Ilașcu. Cel mai mic participant are vârsta de cinci ani. De mare ajutor ne-au fost doi copii voluntari care ne-au ajutat foarte mult”, ne-a declarat coordonatorul Atelierului de Vacanță, muzeograful Marian Antoniu.

Activitățile s-au desfășurat în incinta Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, instituție care a organizat programul de educație plastică, în perioada 2 iulie-14 august. S-au înscris copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani. Atelierele de creație au fost organizate de luni până joi, pe două grupe de vârstă, 5-10 ani, respectiv 11-16 ani.

Atelierul de Vacanță s-a încheiat cu o expoziție ce cuprinde lucrările copiilor, expoziție ce a fost vernisată în în timpul Zilelor Culturale ale Vasluiului. (Cristian DIMA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: