Home / Social / Caravana ”Centenarul Filmului Românesc” a fost la Vaslui

Caravana ”Centenarul Filmului Românesc” a fost la Vaslui

Cinefilii vasluieni au vizionat gratuit “Enigma Otiliei”, “California Dreamin’ “, “A fost sau n-a fost ?” și „O vară de neuitat”.

Caravana Centenarului Filmului Românesc a poposit la Vaslui, de Zilele Culturale ale orașului, dar și-a propus să traseze conturul hărții României Mari: România, Republica Moldova și Cernăuți, trecând prin 100 de orașe și proiectând 100 de filme româneșți, care vor putea fi vizionate gratuit de localnici.

“În Republica Moldova, filmele românești au fost văzute în 15 localități, urmează alte 15, ceea ce pentru noi e un mare câștig, pentru că frații noștri de peste Prut au mare nevoie de filme românești. Mereu s-au plâns, după ce au văzut câte un film din Caravană. Le-am făcut o bucurie, le-am adus România mult mai aproape și le-am adus graiul pentru că este vorba de limba noastră. O să mergem în toamnă și la Cernăuți”, a spus Andrei Giurgia, director la Serile Filmului Românesc

În cadrul Zilele Culturale ale Vasluiului, cinefilii au vizionat gratuit , la Casa de Cultură, filmele“Enigma Otiliei”, “California Dreamin’ “, “A fost sau n-a fost ? „ și „O vară de neuitat”.

„Ne-am bucurat că am văzut foarte mulți tineri în sală și s-a râs la un film românesc, și „am profitat” de umorul fin care-l caracterizează pe regizorul Porumboi”, a mai spus Andrei Giurgia.
Criticul de film, Irina Margareta Nistor a urcat pe scena Casei de Cultură înainte de începerea fiecărui film, prezentând cu drag actorii și povestind momentele demne de ținut minte, de la Vaslui.

„Nici nu speram să mă întâlnesc cu Corneliu Porumboiu, tocmai aici la el acasă, adică la Vaslui . Printre altele mi-a spus : <Acum îmi dau seama că nu am mai fost acasă de un an jumătate>. Deci tot filmul l-a adus înapoi, la Vaslui. Sunt convinsă că sufletul lui e tot aici și apropo de asta probabil ați remarcat că în <California Dreamin’> era menționat și Vasluiul. Îmi povestea ieri după amiază, Corneliu, că a apucat să-i arate <A fost sau n-a fost?> lui Cristian Ionescu, căruia i-a plăcut foarte mult. Mi se pare foarte important ca tinerii cineaști să fie la un loc”, a spus Irina Margareta Nistor .
După vizionarea filmelor, criticul de film a răspuns întrebărilor cinefililor vasluieni. Popasul Caravanei Filmului Românesc, la Vaslui, s-a încheiat în aplauzele spectatorilor. (Cristian DIMA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: