Home / Social / Caravana Unirii a adus la Bârlad Flacăra Centenară

Caravana Unirii a adus la Bârlad Flacăra Centenară

„Caravana Unirii” a poposit și la Bârlad, sâmbătă, 18 august, când Flacăra Centenară, plecată de la Alba Iulia, a fost adusă în fața statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Centrul Civic al urbei sale natale. Evenimentul se înscrie în seria de manifestări dedicată împlinii a 100 de ani de la Marea Unire, organizată de Alianța Pentru Centenar.

”Caravana Unirii”, din care fac parte zeci de unioniști, dar și cele trei autobuze personalizate în culorile drapelului național și inscripționate cu 100 de simboluri sugestive pentru momentele istorice de referință ale neamului romanesc, străbat țara în lung și în lat, aducând Flacăra Centenarului în fiecare localitate care răspunde prezent acestei inițiative.

La Bârlad, în zona unității militare, unioniștii au fost întâmpinați cu pâine și cu sare de reprezentanții primăriei și ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, precum și de numeroși cetățeni ai urbei. De acolo, Caravana a străbătut orașul la pas, până în fața statuii lui Cuza. Cântecele patriotice i-au făcut pe bârlădeni să se alăture marșului dedicat Centenarului Marii Uniri. Tinerii, îmbrăcați în porturi populare, au cântat și au strigat din tot sufletul „ Basarabia e România” și „Nu vrem graniță la Prut”.

Momentul înmânării Flăcării Centenare a fost marcat de membrii marșului, care au ținut să le mulțumească în mod deosebit tuturor celor care i-au întâmpinat la intrarea în oraș.

„Acțiunea noastră are o dublă însemnătate: împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire și continuarea demersurilor de unificarea statală a României, și anume Unirea cu Basarabia. Având în vedere că cel mai important exponent al statului modern este Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, născut la Bârlad, nu aveam cum ocoli din traseul nostru orașul dumneavoastră. Culmea este că, exact aici, în Bârlad, am înregistrat fix 1.000 de kilometri parcurși pe jos de la Alba Iulia! Vă mulțumim că ne primiți atât de frumos și că ne împărtășiți idealurile. Trăiască România Mare!”, a spus unul din membrii delegației centenare.

Marșul Centrenar a plecat, ieri dimineață,  spre Vaslui, cu o scurtă oprire în Gara Roșiești. Potrivit programului, Cravana Unirii va ajunge la Chișinău pe 1 septembrie. (Crina BUTA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Replică de la Bârlad, pentru noul ministru al Muncii

Atac la declarațiile  Violetei Alexandru, ...

Vasluienii sunt așteptați să își ridice biletele de tratament balnear

Vasluienii sunt așteptați la Casa ...

Invazia ciorilor în Vaslui a băgat în sperieți populația orașului

Mii de ciori au ”atacat” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: