Google+
Home » Administratie » Restanțele primarilor din județ ar putea crea probleme în gestionarea deșeurilor

Restanțele primarilor din județ ar putea crea probleme în gestionarea deșeurilor

Zeci de primari din județ au restanțe la plata cotizației anuale către Asociația de Dezvoltare Intracomunitară, ceea ce ar putea crea probleme în privința derulării programului de gestionare a deșeurilor pornit, și așa greu, după ani de așteptări. Conducerea județului le solicită autorităților locale să se grăbească și cu impunerea taxei de salubritate la populația care nu plătește, deși ar trebui să o facă.

Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Vaslui (ADIV), din care fac parte toate cele 86 de unități administrativ teritoriale din județ, este tratată în continuare, după ani de zile de la înființare, cu indiferență de mulți primari din județ. Drept dovadă este numărul mare de edili care nu-și plătesc acea cotizație anuală de câteva mii de lei stabilită în funcție de mărimea comunei sau a orașului și numărul locuitorilor. Astfel, peste un sfert din primari nu și-au achitat niciodată taxa sau au plătit-o sporadic, ceea ce creează probleme ADIV.

A sosit timpul ca să ne trezim. Să nu aud de niciun fel de solicitare la echilibrarea de buget din partea primarilor dacă nu-și achită taxa la ADIV. Nu fac eu pe-a zmeul și nici nu vorbesc în interesul meu, dar sunt primari care nu au plătit de ani de zile”, a declarat președintele ADIV, Dumitru Buzatu.

Totodată, primarilor le-a fost atrasă atenția că trebuie să găsească soluții pentru a colecta taxa de salubritate de la populație. Și asta în condițiile în care deja platforma ecologică de depozitare de la Roșiești a fost deschisă încă de luna trecută. ”Primarii trebuie să găsească soluțiile legale să impună taxa la cei care nu plătesc. Trebuie să facă verificări, din poartă în poartă, să vadă dacă locuiesc permanent la adresele de domiciliu”, a mai adăugat Buzatu.

La nivelul județului nostru, taxa de salubritate pentru populația a fost stabilită pentru acest an la 2,86 de lei/lună în mediul rural și 8,81 lei/lună în orașe. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: