Google+
Home » Administratie » Sărbătoarea migranților bârlădeni ar fi putut fi un succes. Doar că au lipsit migranții!

Sărbătoarea migranților bârlădeni ar fi putut fi un succes. Doar că au lipsit migranții!

”Duminica migranților bârlădeni”, eveniment organizat de autoritățile locale, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bârlad și Protopopiatul Bârlad, nu a avut nici pe departe succesul scontat, numărul bârlădenilor din diaspora participanți la activitățile pregătite de organizatori fiind insignifiant.

Sărbătoarea diasporei și-a dorit să-i reunească, ieri, sub aceeași umbrelă, preț de câteva ore, pe bârlădenii plecați la muncă sau la studii în afara granițelor țării. Din păcate, evenimentul s-a bucurat doar de prezența din belșug a funcționarilor din primărie, câțiva consilieri locali și câțiva reprezentanți ai diasporei… de pe alte meleaguri.

Trebuie subliniată, însă, intenția organizatorilor de a marca sărbătoarea diasporei printr-un program elaborat, care a inclus rugăciunile speciale la Sfânta Liturghie, precum și un spectacol artistic, de la 11.30, în Centrul Civic al orașului.

De la ora 13.00, la Cinematograful ”Victoria”, s-a desfășurat o dezbatere intitulată ”Bârlad – Casa noastră”, din proiectul ”RePatriot”, inițiat de Fundația Romanian Business Leaders, care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. Ce poate face orașul pentru migranți sau ce pot face aceștia pentru oraș au fost principalele subiecte ale dezbaterii, aprofundate de Marius Bostan, fondator al proiectului, investitor în serie pe piața de capital și fost ministru pentru Societatea Informațională.

„ Repatriot este un grup privat de oameni de afaceri din toată România, care a fost înființat în urmă cu trei ani. Noi am ajuns la concluzia că diaspora este o bogăție foarte mare a României. Noi vrem să îi încurajăm și să îi ajutăm pe toți cei plecați departe să vină înapoi și să își deschidă propriile afaceri în țara lor”, a declarat fondatorul proiectului „RePatriot”. (Crina BUTA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: