Google+
Home » Justitie » A dat 650 de euro pe un permis fals, pentru a putea intra în țară la volanul unui autocar

A dat 650 de euro pe un permis fals, pentru a putea intra în țară la volanul unui autocar

Tentativa unui cetățean moldovean de a intra în țară prin Vama Albița la volanul unui autocar, deși nu avea dreptul, a eșuat.

P.M., în vârstă de 39 de ani, conducea, pe 20 august, un autocar marca Mercedes. La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, tânărul a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, valabil pentru categoriile B, C, D, BE, CE, DE.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals și că bărbatul figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoriile B și C.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a apelat la o persoană pe care nu o cunoaște, pentru a-i procura permisul de conducere prezentat la control, în schimbul sumei de 650 de euro. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: