Google+
Home » Social » Decizie a Ministerului Transporturilor, care-i va afecta pe toți vasluienii ce dețin autoturisme cu volan pe dreapta

Decizie a Ministerului Transporturilor, care-i va afecta pe toți vasluienii ce dețin autoturisme cu volan pe dreapta

Lovitură grea pentru vasluienii care scăpau ieftin cumpărându-și un autoturism cu volan pe dreapta: Ministerul Transporturilor a interzis omologarea acestor autoturisme, dar numai a celor care provin din afara granițelor europene.

Fără omologarea de la Registrul Auto Român, mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România, decât în cazul în care proprietarii vor schimba poziția volanului. Cei care dețin deja astfel de mașini vor trebui să facă aceeași modificare în momentul în care vor avea nevoie la RAR de schimbări în Cartea de Identitate a mașinii.

„Dacă vor să schimbe culoarea mașinii, motorul sau să facă orice altă schimbare care implică modificări în Cartea de Identitate a mașinii îi vom obliga să schimbe postul de conducere”, a anunțat directorul Registrului Auto Român, citat de legestart.ro

Conform datelor oficiale anunțate de Registru, în România există aproximativ 60.000 de mașini înmatriculate care au volan pe partea dreaptă, cele mai multe dintre ele provenind din Marea Britanie, țară care se află, încă, în UE. De asemenea, reprezentanții ministerului Transporturilor susțin, în expunerea de motive a proiectului, că cele mai multe mașini cu volan pe partea dreaptă sunt autovehicule vechi, care au prețuri cuprinse între 300 și cel mult 1.000 euro. Poate și din cauza prețului scăzut, numărul celor care vor să înmatriculeze astfel de mașini este într-o creștere “îngrijorătoare”, astfel că s-a luat decizia de a completate prevederile aplicabile autovehiculelor cu postul de conducere pe partea dreaptă, provenite din alte state decât statele membre ale Uniunii Europene.

”Postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curățenie stradală), precum și autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE și care nu au suferit modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială. Pentru acestea din urmă, în cazul autovehiculelor din categoriile M2 și M3, ușile de serviciu vor fi amplasate pe partea dreaptă, în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului”, se arată în proiect. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: