Home / Invatamant / Elev vasluian eliminat de la Bac-ul de toamnă, din cauza telefonului mobil

Elev vasluian eliminat de la Bac-ul de toamnă, din cauza telefonului mobil

Record de absențe în prima zi a bacalaureatului de toamnă. Nu mai puțin de 88 din cei 380 de candidați înscriși nu s-au prezentat la proba scrisă la limba și literatura română. Mulți dintre cei absenți provin din mediul rural, însă nu s-a pus problema ca aceștia să nu ajungă la examen din motive obiective, cum ar fi cea a transportului. Șefii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui cred că unul din motivele absenteismului mare ar fi lipsa de pregătire pentru susținerea examenului.

Din cei 292 candidați prezenți, unul a fost eliminat, în centrul de la Liceul ”Ștefan Procopiu”. Nu știm dacă a fost prins copiind, însă asupra sa a fost găsit un telefon mobil, obiect interzis în sala de examen, așa cum prevede metodologia”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Cristiana Botan.

Numărul total al candidaților înscriși în județul nostru pentru sesiunea din toamnă a bacalaureatului este de 875, mulți dintre aceștia susținând examen și la două sau trei probe.

Pentru miercuri, atunci când va avea loc proba obligatorie a profilului, s-au înscris 605 candidați care, la fel ca și la proba la limba și literatura română, vor susține examenul în cele trei centre din județ, două în Vaslui și unul în Bârlad. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Arthur, roboțelul codrenist care s-a remarcat la „BRD First Tech Challenge România”

de Mihaela NICULESCU   Evoluție ...

Cei doi copii ai femeii din Măscurei care și-ar fi bătut fiica vitregă vor rămâne în familie

Cei doi copii, de doi ...

Incendiu la grădinița din Pribești. Copiii au fost mutați în școala din localitate

Clădirea grădinițel din localitatea Pribești ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: