Home / Sport / Șase rugbyști bârlădeni vor disputa World Rugby U20 Trophy

Șase rugbyști bârlădeni vor disputa World Rugby U20 Trophy

În urma stagiilor de pregătire cu Echipa Națională de rugby Under 20 și a celor două meciuri test disputate în luna august nu mai puțin de șase rugbyști bârlădeni au convins staff-ul tehnic să îi păstreze în lotul cu care România va aborda World Rugby U20 Trophy, a doua competiție valorică din lume la această categorie de vârstă.

Și-au câștigat locul în lotul final de 26 de jucători bârlădenii Ștefan Iancu (CSM București, linia a II-a), Robert Murariu (SCM Gloria Buzău, linia a II-a), Răzvan Belehuz (RC Bârlad, linia a III-a), Vlad Leica (SCM Buzău, centru), Cosmin Iliuță (CSM București, aripă) și Alexandru Crăciun (SCM Gloria Buzău, fundaș).

Cei 26 de jucatori convocați la Echipa Națională provin de la 13 echipe. Cele mai ofertante cluburi sunt SCM Gloria Buzău, CSS 2 Baia Mare și CSM București, care dau câte patru jucători. Trei rugbyști provin de la ACS Tomitanii Constanța. CSA Steaua și Universitatea Cluj dau la Echipa Națională câte doi jucători, în timp ce doar cu unul contribuie RC Bârlad, CSM Baia Mare, Timișoara Saracens, CS Olimpia, CT Dinicu Golescu, Știința Petroșani și RC Grivița. Căpitanul României U20 la World Rugby U20 Trophy va fi Vlad Neculau, de la Timișoara Saracens.

Cei șase bârlădeni convocați la Echipa Națională vor lupa pentru trofeul World Rugby U20 Trophy între 28 august și 9 septembrie, pe Stadionul Arcul de Triumf din București. Stejăreii vor întâlni în faza grupelor Namibia (28 august, ora 19.00), Samoa (1 septembrie, 17.00) și Hong Kong (5 septembrie, ora 19.00). România va juca apoi pe 9 septembrie meciul de clasament, de la ora 17.00, cu excepția cazului în care va disputa finala.

“În momentul în care am început pregătirea acestei competiții, la începutul lunii iulie, am pornit cu 43 de jucători, majoritatea evoluând la Campionatul European de U20 din Portugalia. Pot spune că echipa s-a construit pe nucleul jucătorilor de ’98-’99, la care am adăugat jucători foarte tineri, generația 2000, în ideea că această competiție reprezintă o uriașă oportunitate pentru ei de a continuă să crească și să acumuleze experiență. De altfel, felul în care acești jucători tineri au acceptat această provocare și au făcut față cerințelor de joc, a fost unul dintre punctele pozitive ale acestei pregătiri. Întotdeauna un antrenor se gândește dacă selectează o echipă care poate câștiga sau o echipă în care jucătorii pot crește și pot deveni mai buni pentru următoarele competiții. Am încercat acum să facem ambele lucururi, iar când am început să discutăm despre cine va fi în echipă, nu ne-am uitat unde joacă, câtă experiență are, câți ani are, pentru că dacă e suficient de bun înseamnă că va arăta asta și în joc. Este o selecție obiectivă, făcută corect, în funcție de cum s-au antrenat, cum s-au adaptat și reacționat la diferitele provocări la care i-am expus. Suntem încrezători că am ales cea mai bună echipă din jucătorii care sunt valizi și sperăm că vom avea o evoluție bună. Trebuie să fim realiști când vorbim de obiectivul pe care îl avem, știu că fiecare jucător își dorește o clasare cât mai sus pe podium, iar dacă fiecare va munci și dacă fiecare va ieși din zona lui de confort și va face anumite lucruri pe care nu le face în general, eu spun că nimic nu este imposibil și putem fi acea echipa care să furnizeze surpriza competiției”, a declarat Danie de Villiers, antrenorul principal al României U20.

Lotul selecționat pentru World Rugby U20 Trophy:

Pilieri: Iulian Hartig (CSM București), Valentin Matache (SCM Gloria Buzău), Flavian Cuprian (ACS Tomitanii), Laurențiu Nica (U Cluj), Rareș Straja (U Cluj)
Taloneuri: Adrian Tala (CSM Baia Mare), Dragoș Lucan (Steaua),
Linia a doua: Ștefan Iancu (CSM București), Andrei Pasalan (Steaua), Robert Murariu (SCM Buzău)
Linia a treia: Vlad Neculau (Timișoara Saracens) (C), Dragoș Ser (CSM București), Răzvan Belehuz (RC Bârlad), Marius Ferariu (CSS 2 Baia Mare)
Mijlocaș la grămadă: Andrei Homiuc (ACS Tomitanii Constanța), Emanuel Grigore (CT Dinicu Golescu)
Mijlocaș la deschidere: Alexandru Harasim (CSS 2 Baia Mare), Dănuț Jipa (CSA Steaua)
Aripi: Darius Vulturar (CSS 2 CNE Baia Mare), Marius Ioana (RC Grivița), Cosmin Iliuță (CSM Bucuresti)
Centri: Cristian Bumbac (CS Olimpia), Sebastian Sîrbu (ACS Tomitanii Constanta), Vlad Leica (SCM Buzău)
Fundasi: Alexandru Crăciun (SCM Buzau), Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare)

Staff: Antrenor principal: Danie de Villiers, Antrenor secund: Marcel Mihalache, Antrenor apărare: Horatiu Bargaunas, Consultant: Daniel Carpo, Doctor: Vlad Ilie, Kinetoterapeut: Andrei Diaconeasa, Manager: Silvian Ioniță. (George PROCA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: