Google+
Home » Sport » Început bun de sezon pentru fotbalistul bârlădean Andrei Ciobanu, cu gol și pasă de gol în Liga 1

Început bun de sezon pentru fotbalistul bârlădean Andrei Ciobanu, cu gol și pasă de gol în Liga 1

Mijlocașul bârlădean Andrei Ciobanu a devenit o rotiță foarte importantă în angrenajul echipei Viitorul Constanța, dovedindu-se decisiv în momente importante ale jocului. După ce în etapa a doua a Ligii 1 a reușit o pasă de gol cu un minut înainte de fluierul final, etapa trecută acesta a reușit să și marcheze, pe finalul partidei cu Gaz Metan Mediaș. Grație acestui rezultat echipa bârlădeanului a urcat pe podium.

Un gol foarte important în economia jocului, venit într-un moment în care echipa sa juca în inferioritate numerică și un gol primit ar fi însemnat ratarea victoriei. Viitorul Constanța deschisese scorul în minutul 28, după care în debutul reprizei secunde Mladen a fost eliminat. Execuția bârlădeanului, venită în minutul 85, a adus liniște în tabăra sa.

Ciobanu a avut o execuție de marcator pur – sânge, la fel ca toate cele reușite până acum în primul eșalon de fotbal din România. O minge scăpată de sub control de cei de la Gaz Metan Mediaș în bandă a fost recuperată de bârlădean, care după ce a combinat cu un coleg a ajuns singur cu Pleșcă. Mingea a fost trimisă către bârlădean destul de tare, a sărit cam în față, și părea că faza e pierdută. Ciobanu era scos mult în lateral, aproape paralel cu poarta, iar în careu erau patru jucători de la Gaz Metan și doar un coleg de-al său. Acesta și-a calculat însă foarte bine pașii, și-a fixat ochii pe țință și de nicăieri a scos o lovitură foarte bine plasată, care a depășit linia porții, spre uluirea portarului advers și a tuturor celorlalți. După această execuție fantastică “Regele” Hagi a îndemnat spectatorii să aplaude reușita lui Ciobanu, care își așteaptă răbdător șansa de a deveni titular de drept în echipa sa.

Bijuteria de gol reușită sâmbătă de bârlădeanul Andrei Ciobanu, împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș:

Andrei Ciobanu are deja 303 minute jucate pentru Viitorul Constanța în acest sezon, evoluând în cinci partide. În Liga 1 a prins patru partide, lipsind doar de la confruntarea echipei sale cu Dinamo București. Partida cu Gaz Metan Mediaș a fost cea de-a doua ca integralist a sezonului pentru acesta. Bârlădeanul a evoluat de asemenea și în preliminariile Europa League, în returul cu olandezii de la Vitesse Arnhem.

Bârlădeanul poate fi o soluție pentru orice echipă din Liga I datorită faptului că dispune de o tehnică deosebită în regim de viteză, dublată de simțul porții și calitate la finalizare. Jucătorii săi preferați sunt Cristiano Ronaldo și Neymar. Amândoi au tehnică, viteză și forță de pătrundere prin care destabilizează apărarea adversă, arme de care, păstrând proporțiile, dispune și bârlădeanul. În cele 14 partide în care a fost folosit de Gică Hagi pe poziția sa preferată, atacant lateral dreapta, a marcat de cinci ori și a reușit o pasă de gol. Una din dovezile că antrenorul Gică Hagi are mare încredere în el este că Andrei Ciobanu a prins meciuri în picioare chiar și când altcineva avea prioritate pe acea poziție, fiind folosit de două ori ca atacant de careu, de trei ori ca mijlocaș central, o dată ca atacant lateral pe banda stângă, o dată mijlocaș dreapta și o dată chiar fundaș dreapta.

Sezonul trecut a jucat de 18 ori pentru FC Viitorul. În sezonul regulat al Ligii I a prins nouă meciuri și a marcat două goluri, unul dintre el fiind decisiv pentru obținerea celor trei puncte cu FC Botoșani. A primit credit și în play-off, unde a mai evoluat de șapte ori. În Cupă a fost integralist de două ori, cu Școlar Reșița și FC Botoșani. Cifre pe care suntem încurajați să credem că le va depăși în acest sezon, după prestațiile bune din debutul acestei ediții a Ligii 1.

După evoluțiile foarte bune din sezonul trecut cota acestuia de pe tranfermarkt.com, site care evaluează valoarea fotbaliștilor din întreaga lume, s-a dublat, el valorând acum 500.000 de euro. La 20 de ani, acesta este o țintă foarte atractivă și datorită faptului că din sezonul 2019/20 fiecare echipă va trebui să alinieze la startul partidelor din Liga 1 minimum doi jucători Under 21 formați la nivel național și va trebui să utilizeze pe toată durata partidei minimum un jucător din această categorie.

Andrei Ciobanu și-a început cariera de fotbalist la Bârlad, sub îndrumarea lui Virgil Grigoraș. S-a transferat apoi când avea 10 ani la Sporting Club Vaslui, unde a jucat sub comanda lui Cătălin Grigore. Ulterior a plecat cu echipa FC Vaslui la Cupa Hagi disputată la Suceava, unde a fost desemnat golgheterul competiției, motiv pentru care a intrat în atenția Academiei de fotbal “Gheorghe Hagi” Constanța. În 2017 a devenit primul bârlădean care a cucerit titlul de campion al Ligii I cu Viitorul Constanța. A fost apogeul unei cariere frumoase, cu titluri pe bandă rulantă de când a ajuns la Academia “Gheorghe Hagi”, la toate categoriile de vârstă. Bârlădeanul este un obișnuit al echipei naționale de fotbal și a făcut parte din lot la fiecare categorie de vârstă până acum. A debutat în 2012, când a avut vârsta necesară pentru a participa la prima categorie de vârstă la juniori a echipei naționale, la U14. A avut atunci două meciuri cu Republica Moldova, la Galați, sub comanda lui Florin Răduciou. Datorită prestațiilor bune la echipa de club a debutat la echipa națională de fotbal U21 a României încă de la 19 ani. Andrei Ciobanu este campion național al Ligii 1, titlu cucerit cu Viitorul Constanța în ediția 2016/2017. (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: