Home / Justitie / Sute de reclamații la adresa angajatorilor din județul Vaslui care impun ore suplimentare și nu vor să acorde concediu

Sute de reclamații la adresa angajatorilor din județul Vaslui care impun ore suplimentare și nu vor să acorde concediu

De la începutul anului salariații vasluieni au 200 de reclamații la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui. Peste jumătate dintre reclamanți îi acuză pe angajatori că nu respecta drepturile salariale.

Vasluienii angajați se mai plâng de faptul că lucrează peste program fără să fie retribuiți pentru asta și nu li se respectă concediile. În ceea ce privește domeniul securității și sănătății în muncă, plângerile au în vedere neefectuarea instructajului privind securitatea și sănătatea în muncă, neacordarea echipamentului de lucru și de protecție sau condițiile de muncă necorespunzătoare.

Potrivit legilor în vigoare, ITM are termen de 30 de zile pentru a transmite petentului răspunsul în plic, cu confirmare de primire. În cazuri excepționale, se poate face o prelungire a soluționării sesizării cu încă 15 zile. Angajatorii care nu acordă sprijinul lor inspectorilor muncii riscă sancțiuni cu amendă cuprinsă între 4.500 și 9.000 de lei. (C.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU Lucrările la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: