Home / Justitie / Sute de reclamații la adresa angajatorilor din județul Vaslui care impun ore suplimentare și nu vor să acorde concediu

Sute de reclamații la adresa angajatorilor din județul Vaslui care impun ore suplimentare și nu vor să acorde concediu

De la începutul anului salariații vasluieni au 200 de reclamații la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui. Peste jumătate dintre reclamanți îi acuză pe angajatori că nu respecta drepturile salariale.

Vasluienii angajați se mai plâng de faptul că lucrează peste program fără să fie retribuiți pentru asta și nu li se respectă concediile. În ceea ce privește domeniul securității și sănătății în muncă, plângerile au în vedere neefectuarea instructajului privind securitatea și sănătatea în muncă, neacordarea echipamentului de lucru și de protecție sau condițiile de muncă necorespunzătoare.

Potrivit legilor în vigoare, ITM are termen de 30 de zile pentru a transmite petentului răspunsul în plic, cu confirmare de primire. În cazuri excepționale, se poate face o prelungire a soluționării sesizării cu încă 15 zile. Angajatorii care nu acordă sprijinul lor inspectorilor muncii riscă sancțiuni cu amendă cuprinsă între 4.500 și 9.000 de lei. (C.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp ...

Peste 20 de hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări la Muntenii de Sus, în urma unui puternic incendiu

Peste 20 de hectare de vegetație uscată au fost ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: