Home / Sanatate / Angajații de la Direcția Agricolă Vaslui, detașați prin rotație să lupte cu pesta porcină … în Tulcea

Angajații de la Direcția Agricolă Vaslui, detașați prin rotație să lupte cu pesta porcină … în Tulcea

În serii de câte patru, angajații de la Direcția pentru Agricultură Vaslui sunt detașați câte 10 zile în punctele de dezinfecție din Tulcea pentru a opri răspândirea pestei porcine. În acest județ au fost confirmate 494 de focare, marea majoritate în gospodării individuale.

Lupta cu pesta porcină nu a încetat în județul Vaslui, chiar dacă, după adoptarea unui Plan local de măsuri pentru prevenirea și combaterea bolii, autoritățile s-au mai liniștit.

În prima linie a «frontului» se află acum, pe lângă Direcția Sanitar-Veterinară, care își continuă controalele, și Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, care și-a trimis salariații să ajute la combaterea răspândirii virusului în Tulcea, județul cel mai afectat de epidemie. Aici au fost confirmate 494 de focare, dintre care 489 în gospodăriile populației. 3 au fost în exploatații comerciale, 2 la SC Carniprod SRL, unul la SC Pigcom, într-o exploatație de tip A și 17 cazuri la porci mistreți.

Cei patru lucrează acum la punctele de dezinfecție și control, filtrele instituite în zonele unde au fost confirmate focare de pestă porcină africană. “Cei patru colegi stau acolo 10 zile. Înaintea lor am mai trimis tot în județul Tulcea un alt grup de patru specialiști, care au participat la acțiunile de combatere a epidemiei. În zonele afectate din sudul țării sunt trimiși colegi din alte județe din țară, iar din Regiunea Moldovei sunt deplasați cei de la Iași și Neamț», au spus reprezentanții DAJ Vaslui.

În județul Vaslui, există în prezent un singur filtru pentru dezinfecția mașinilor, la Puntul de Trecere a Frontierei Albița.

Cu toate aceste măsuri luare de autorități, virusul se extinde. Dacă inițial pe harta îmbolnăvirilor era numai județul Tulcea, acum boala a ajuns și în Galați și Ilfov. La mijlocul acestei luni prezența sa a fost confirmată la porcii din două gospodării din comuna Borcea, județul Călărași, situată la limita teritorială cu județul Ialomița.

De la începutul anului și până în prezent, în țara noastră au fost confirmate 645 de focare de pestă porcină africană la porcii domestici, dintre care 640 în gospodăriile populației, în exploatații comerciale și într-un abator aparținând unei exploatații comerciale. Alte 30 de cazuri au fost confirmate 30 la porci mistreți. (Cristian PĂDURARU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: