Home / Sanatate / Au început lucrările la viitoarea Policlinică din Vaslui. Investiția ar urma să se încheie anul viitor

Au început lucrările la viitoarea Policlinică din Vaslui. Investiția ar urma să se încheie anul viitor

Lucrările la noul ambulatoriu de specialitate a Spitalul Județean de Urgență Vaslui au demarat în forță, ceea ce înseamnă că bolnavii din jumătatea de nord a județului ar urma să scape de problema navetei dintre actuala policlinică și spital. Investiția este de cinci milioane de euro, iar finanțarea este asigurată, în procent de 95%, de Compania Națională de Investiții (CNI), diferența fiind plătită de Consiliul Județean.

Spitalul Județean de Urgență Vaslui va avea o policlinică nouă, situată în curtea unității, ceea ce va scăpa pe pacienții și bolnavii trimiși la consultație de către medici de coșmarul acelei distanțe de patru kilometri pe care trebuie să o parcurgă până în dealul Copoului, unde se află acum ambulatoriul de specialitate. Aprobată încă de anul trecut de către CNI, investiția a demarat în forță, deocamdată cu realizarea acelei gropi uriașe în care va fi fundația și demisolul clădirii. Deși are termen de realizare 36 de luni, firma câștigătoare a licitației și-a asumat terminarea lucrărilor în doar un an și jumătate.

Noi sperăm, așa cum scrie și pe pancarta de identificare, să terminăm lucrările până la sfârșitul anului viitor. Am întârziat un pic începerea lucrărilor, însă nu a depins de noi. Și asta pentru că trebuiau mutate utilitățile din zona unde se va ridica noua construcție, iar firmele care trebuiau să facă acest lucru au motivat cu vremea capricioasă din această vară”, ne-au precizat reprezentanții firmei care realizează construirea noii clădiri. Valoarea noului ambulatoriu de specialitate se ridică la cinci milioane de euro, Consiliului Județean Vaslui având o cotă de cofinanțare de 5%.

Pe lângă actualele cabinete de consultații care vor fi mutate din policlinică în viitoarea clădire, ce va fi amplasată în fața SJU Vaslui, vor funcționa Serviciul de Medicină Legală, Serviciul de Toxicologie, Serviciul de Fizioterapie și Kinetoterapie. De asemenea, tot în același imobil se vor muta birourile directorilor, precum și serviciul administrativ, Oficiul Juridic, Compartimentul de Resurse Umane și Serviciul Tehnic. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: