Home / Administratie / Ce obligații au vasluienii care beneficiază de indemnizație de șomaj

Ce obligații au vasluienii care beneficiază de indemnizație de șomaj

Vasluienii care nu respectă cerințele legale privind șomajul riscă pierderea indemnizației de șomaj.

Prima dintre ele este să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori este solicitat, la agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă la care este înregistrat pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă. Șomerii mai trebuie să comunice în termen de trei zile agenției pentru ocuparea forței de muncă unde este inregistrată orice modificare privind: încadrarea în munca; emiterea certificatului de înmatriculare sau a autorizatiei de functionare pentru a desfașura activități independente; realizarea unor venituri lunare mai mari decât indemnizația de somaj; satisfacerea obligațiilor militare; plecarea din tară; concediul de maternitate sau de îngrijire a copilului; pensionarea; admiterea într-o forma de învatamânt; alte situații.

Vasluienilor care beneficiază de indemnizație de șomaj li se mai cere să participe la serviciile pentru stimularea ocupării și de formare profesională oferite de agenția pentru ocuparea forței de muncă unde este înregistrată. Această obligație nu se aplică atunci când persoanele care obțin indemnizație de șomaj participă la programe de formare profesională, organizate în condițiile legii și a căror finanțare este asigurată din asistența financiara nerambursabilă primită de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, prin intermediul Fondului european de dezvoltare regional, Fondului social european și Fondului de coeziune.

În calitate de beneficiar al indemnizației de șomaj trebuie să caute activ un loc de muncă și trebuie să înștiințeze în scris agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate cu privire la apariția stării de incapacitate temporară de muncă și datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor și unitatea în care acesta activează, în 24 de ore de la data acordării concediului medical.

Atentie: dacă plecați din țară mai puțin de trei luni, indemnizația de șomaj se suspendă, iar dacă plecați mai mult de trei luni indemnizația de șomaj încetează! (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Brambureala declarațiilor de impunere pentru salubritate l-a făcut pe primarul Bârladului să vină cu lămuriri în fața presei

de Mihaela NICULESCU   În sfârșit, ...

Noua piață agroalimentară din Negrești ar putea fi terminată anul acesta

Primăria Negrești și-a propus ca în ...

Contribuția lunară pentru contractele de asigurare la sistemul de pensii a crescut la 558 lei

de Dănuț CIOBANU  Contractele de asigurare ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: