Home / Sport / RC Bârlad se pregătește de DNS cu ajutorul unei competiții de rugby în 7

RC Bârlad se pregătește de DNS cu ajutorul unei competiții de rugby în 7

Rugby Club Bârlad, alături de alte cinci echipe care vor evolua în sezonul următor al Diviziei Naționale de Seniori (DNS), au hotărât să profite de șansa de a pregăti startul de sezon în DNS cu trei etape de rugby în 7. Prima etapă va avea loc sâmbătă, la Năvodari, acolo unde vor participa șase echipe din cele 12 înscrise la rugby în 15 pentru același eșalon valoric.

Bârlădenii vor înfrunta formațiile CS Năvodari, Știința Petroșani, RCM Galați, CSU AV Arad și Sportul Studențesc. Participă echipele care au disputat și în sezonul trecut al DNS, echipele venite din Divizia A neonorând invitația Federației.

Prima confruntare a RC Bârlad va fi cu CSU AV Arad, de la ora 10.20, urmând ca la ora 12:10 să bârlădenii să îi înfrunte pe cei de la CS Năvodari. Imediat după această partidă RC Bârlad va juca cu Sportul Studențesc. De la ora 16.40 se va juca RC Bârlad – Știința Petroșani. Ultima partidă a bârlădenilor va fi, de la ora 17.50, cu RCM Galați.

În urma disputării partidelor se va alcătui clasamentul de etapă, în ordinea clasării echipele urmând să primească puncte bonus astfel: Locul 1 – 16 puncte, Locul 2 – 14, Locul 3 – 12 puncte, Locul 4 – 10, Locul 5 – 8 puncte, locul 6 – 6 puncte.

După ce în 2011 s-a disputat ultima competiție de rugby în 7 la care au participat echipele din SuperLiga CEC Bank, în 2014 și 2015 acesta a fost organizată în format open, de fiecare dată impunându-se CSM Olimpia București (denumirea completă de atunci a tigrilor), pentru ca în 2016 și 2017 cu prezența exclusivă a echipelor din DNS, titlul să revină celor de la RCM Galați, respectiv CS Năvodari.

“Este o competiție foarte importantă pentru pregătirea echipei și formarea relațiilor de joc, în vederea sezonului următor al DNS. Nu căutam un rezultat acum, obiectivul meu este să formez o echipă care să acceadă în play-off la competiția de rugby în 15. Au plecat mulți jucători talentați de la echipă la finalul sezonului trecut, dar nu e nimic nou, în fiecare an s-a întâmplat asta și totuși ne-am regrupat cu brio de fiecare dată. Avem o pepinieră bună și în ultimul an de juniorat îi rodăm în DNS la echipa mare pentru a prinde experiență și a se obișnui cu nivelul adversarilor. Ne urmăm în continuare menirea, aceea de a forma jucători pentru echipele naționale. Sebastian Munteanu, Radu Mihai Anton și Cosmin Andrei Chirica au jucat în ultima parte a campionatului și s-au achitat bine de sarcini, mi-au dat încredere că pot să apelez în continuare la ei”, a declarat pentru Est News Ioan Harnagea, antrenorul echipei RC Bârlad.

În 2017 RC Bârlad a ocupat locul doi la finalul Campionatului Național de Rugby în 7 DNS, cu 72 de puncte, în timp ce în 2016 a ocupat locul trei, în spatele gălățenilor și al constănțenilor. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: