Home / Administratie / Consiliul Județean vrea Big Brother… mare de tot. De peste 3 milioane de lei.

Consiliul Județean vrea Big Brother… mare de tot. De peste 3 milioane de lei.

Dacă inițial, anul trecut, Consiliul Județean dorea să-și instaleze un sistem de supraveghere video de 1.215.000 lei, pentru noua licitație anunțată valoarea a crescut la nu mai puțin de 3.193.000 lei. O explicație pentru această creștere uriașă nu putem găsi decât în paranoia șefilor, deranjați că într-o instituie publică intră prea mult … public.

La mijlocul anului trecut, deși nu au existat niciodată probleme de siguranță în Palatul Administrativ, Consiliul Județean (CJ) Vaslui anunța organizarea unei licitații pentru achiziționarea unui sistem de supraveghere video. Prețul achiziției era 12,15 mii lei. Sistemul urma să acopere cu camere atât parcarea instituției, cât și holul de la primul etaj, acolo unde sunt amplasate birourile șefilor, respectiv ale președintelui, vicepreședinților și secretarului județului. Etajele superioare, unde sunt birourile altor servicii ale CJ, inclusiv contabilitatea și arhiva, nu aveau prevăzute camere. Sistemul ar fi trebuit să fie compus din 6 camere video, din care 3 camere în exteriorul clădirii, un calculator performant, cu o capacitate de stocare a datelor de 8 până la 40 de terabiți, care să asigure inclusiv posibilitatea de pornire de la distanță, o sursă neintreruptibilă UPS, pentru posibilele pene de curent, și monitoare care vor fi supravegheate de doi operatori angajați special în acest scop. Furnizorul acestor echipamente trebuia să instaleze softul necesar și să asigure service-ul în perioada de garanție, asigurând un timp de intervenție în caz de defecțiune de maxim 12 ore.

La un an de la acest demers, conducerea instituției vrea acum mai multe camere și pentru exterior și pentru interior (6 pentru interior, 3 pentru exterior), și alte dotări care duc cheltuiala la nu mai puțin de 31,93 mii lei, aproape triplu față de planurile inițiale. (Cristian PĂDURARU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

ITM Vaslui: „Activitatea de relații cu publicul se va desfășura doar telefonic sau utilizând mail-ul instituției”

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM )Vaslui a anunțat, astăzi, ...

Consiliul Local Vaslui acordă un nou ajutor financiar Spitalului Județean de Urgență

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat într-o ședință extraordinară ...

Plata salariilor în sistemul bugetar, pusă în pericol de prelungirea pandemiei de coronavirus

de Dănuț CIOBANU  Salariații din sistemul bugetar nu ar ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: