Home / Social / Bărbatul spulberat la Bădeana, în comă de gradul III, dus cu elicopterul la Iași

Bărbatul spulberat la Bădeana, în comă de gradul III, dus cu elicopterul la Iași

de Mihaela NICULESCU

Medicii bârlădeni și-au dat acceptul pentru transferul la Iași a bărbatului accidentat astăzi dimineață la ora 4.00 de către o mașină condusă de un cetățean de un șofer neatent din Republica Moldova, care pare că a adormit la volan.

“Pacientul, în vârstă de 33 de ani, victima unui accident de circulație produs la Bădeana, a fost diagnosticat după sosirea la Compartimentul de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului “Beldiman”, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism de coloană vertebrală cervicală, traumatism toraco-abdominal și se află în comă de gradul III indusă și menținută medicamentos. Medicii bănuiesc, în urma investigațiilor pe care le-au putut face în spitalul bârlădean, că pacientul prezintă o ruptură de splină, dar și o disecție de aortă”, a declarat pentru Est News Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului “Elena Beldiman”.

Pacientul prezenta o hemoragie internă și a fost nevoie ca starea sa să se stabilizeze cât de cât pentru a fi transportat de urgență la un spital din Iași. Inițial, medicii ieșeni au refuzat transferul, având în vedere starea foarte gravă în care se afla bărbatul, ce fusese practic zdrobit. În cele din urmă nu s-a mai apelat la București, medicii ieșeni dându-și acordul pentru transferul la un spital din Iași. Cum transportul cu ambulanța reprezenta un risc destul de mare, s-a decis transportul cu elicopterul. Transferul a avut loc în jurul orei 17.

Bărbatul, împreună cu soția sa și fiica de doar patru ani, au plecat din Iași la ora 2.00 de dimineață, iar în jurul orei 4.00, în timp ce se aflau într-un refugiu pentru a-și face nevoile, o mașină din Republica Moldova a intrat în plin în ei. Soția pacientului a cărui viață atârnă de un fir de păr, a suferit un traumatism cranio-cerebral și se află într-o stare medie de șoc, dar fetița de patru ani a scăpat fără nicio leziune. O persoană aflată pe holul de la CPU a rămas impresionată dimineață, după ce a auzit cum fetița, în naivitatea ei, își încuraja mama, spunându-i că tatăl ei va deschide ochii și vor merge în concediu la mare.

Poliția a demarat o anchetă în privința stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentul, de care pare că se face vinovat șoferul moldovean. Din păcate doar Providența este cea care va putea să-l salveze pe bărbatul de 33 de ani, care în loc să ajungă cu familia la mare, a ajuns în comă, cu un prognostic rezervat.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: