Home / Administratie / Nu-i mai ajunge! Marin Nistor, unul dintre cei mai bogați pensionari din județ, ajutat de Buzatu “la greu”

Nu-i mai ajunge! Marin Nistor, unul dintre cei mai bogați pensionari din județ, ajutat de Buzatu “la greu”

Unora nu le ajunge niciodată! Pensionat anul trecut, pe când avea salariu de 6.000 de lei, Marin Nistor, fostul director al Direcției Economice din Consiliu Județean, are două case, două mașini, mii de euro în bancă, dar nu are liniște: mai vrea puțin. Drept urmare, a fost reactivat de președintele Dumitru Buzatu și trimis membru în Consiliu de Administrație al Centrului de Afaceri Vaslui, un fel de… nimic din care câștigi bani cât un vasluian obișnuit într-un an de muncă din participarea la o ședință lunară.

Marin Nistor, fostul director al Direcției Economice din Consiliul Județean (CJ) Vaslui, s-a pensionat anul trecut cu o avere frumușică pentru munca depusă. Ca să ne facem o idee, putem lua declarația de avere depusă în 2014 în care Nistor a trecut două case, una în valoare de peste 150 de mii de euro, iar alta de 150 de mp., în comuna Muntenii de Jos, la care titular era soția sa, Elena Nistor. A mai trecut două mașini, un Audi A4 și un Opel Corsa.

La rubrica “economii”, fostul directorul economic stătea foarte bine: avea două depozite bancare consistente la Banca Transilvania, unul de 30.700 de euro și altul de 56.600 lei. Nistor avea atunci economii de aproape 2 miliarde de lei vechi. Mai deținea jumătate de hectar de teren în intravilan.

A putut să acumuleze asemenea sume pentru că, numai în 2013, Nistor a încasat, de la CJ Vaslui, peste 500 milioane lei vechi, la care s-au adunat în jur de 50 de milioane de lei din funcția de cenzor la Agenția Regională de Dezvoltare Nord- Est, iar alte 50 milioane lei au provenit numai din dobânzile de la bancă. Tot atunci mai aduna niște bănișori din funcțiile de președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean, președinte al Adunării Generale a Acționarilor (AGA) la Centrul de Afaceri, membru al AGA la SC Lucrări Drumuri și Poduri SA și membru în Consiliul de Administrație la Teatrul “Victor Ion Popa” din Bârlad. Bani peste bani! Dacă de la Spital a încasat numai 405 lei într-un an, de la celelalte instituții Nistor lua, pentru câte o ședință lunară, mai mult decât un vasluian câștiga într-un an întreg de muncă pe brânci: 18.000 lei de la Centru de Afaceri și 17.000 de la Drumuri și Poduri.

Când s-a pensionat, la începutul lui 2017, salariu său, de 6.000 de lei, printre cele mai mari din județ, tocmai fusese majorat cu 20%. Cu toată averea acumulată și cum, la împlinirea a 65 de ani, s-a retras cu o pensie de peste 25.000 de lei pe lună, ai fi crezut că îi ajunge. Dar nu este așa! În loc să dea locul unuia dintre tinerii funcționari, care au cele mai mari nevoi și trebuie să învețe, Nistor revine, datorită relației privilegiate cu Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, pe care, în calitate de director economic, l-a condus în trecut pe căile întortocheate și nu întotdeauna luminoase ale administrării bugetelor.

În ședința sa de joi, 30 august, CJ Vaslui va lua în discuție un proiect de hotărâre privind numirea pentru funcția de membri ai Consiliului de Administrație al Societății Centru de Resurse pentru Afaceri Vaslui a trei persoane, printre care și Marin Nistor, fără a cărui expertiza, cum probabil se va spune, la Centru de Afaceri nici nu se poate. Astfel, Nistor va mai pune deoparte câteva zeci de mii de lei pe an, dovedind că serviciul și serviciile pe la stat pot fi extraordinar de profitabile, și înainte, dar și după pensionare, dacă știi cum să le combini… (Cristian PĂDURARU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Silvicultorii finalizează în această lună preluarea în pază a pădurilor private

Direcția Silvică (DS) Vaslui își ...

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: