Home / Sport / RC Bârlad, locul trei în CN de rugby în 7, după prima etapă

RC Bârlad, locul trei în CN de rugby în 7, după prima etapă

Rugby Club Bârlad a terminat pe locul trei la Năvodari, unde a avut loc prima etapă a Campionatului Național de Rugby în 7 DNS. La competiție au participat șase din cele 12 echipe care vor disputa următorul sezon al Diviziei Naționale de Seniori, al doilea eșalon rugbystic din țară.

Au concurat cinci echipe care au făcut parte și în sezonul trecut din aceeași categorie valorică: RC Bârlad, CS Navodari, Știința Petroșani , RCM Galați și CSU Arad. Li s-a alăturat nou promovata Sportul Studențesc.

Bârlădenii au reușit să învingă de două ori și au suferit trei înfrângeri. RC Bârlad a dispus de CSU Arad cu 24 – 12 și Sportul Studențesc cu 14 – 10. A avut șanse mari să obțină un rezultat favorabil și în alte două partide. O nesincronizare pe final a adus victoria gălățenilor în meciul direct, scor 17 – 12. Bârlădenii au cedat la limită și în fața celor de la Știința Petroșani, care i-au învins cu 12 – 5. Singura înfrângere clară le-a fost provocată de CS Năvodari, care a învins-o pe RC Bârlad cu 21 – 0.

“Din cauza oboselii și a căldurii nu am reușit să gestionăm finalul de meci cu echipa gălățeană și am pierdut în fața unei echipe mai slabe. Celelalte eșecuri ne-au fost provocate de echipe puternice. Nu m-au interesat rezultatele, ci să aibă parte echipa de o pregătire bună pentru campionat. Am jucat destul de bine, sunt mulțumit că am reușit să ducem aceste jocuri de pregătire. Mai sus de locul trei nu se putea pentru că atât cei de la Năvodari, cu turnee internaționale și Știința Petroșani, cu antrenor de lot la rugby în 7, erau adversari redutabili. Ne-am dat drumul la joc și cred că la următorul turneu, la Galați, vom obține un rezultat mai bun”, a declarat pentru Est News Ioan Harnagea, antrenorul RC Bârlad.

 Lupta pentru prima poziție s-a dat între gazdele acestei etape, CS Năvodari, campionii en-titre ai competiției și Știința Petroșani. Studenții din Valea Jiului s-au impus în partida directă, la cel mai strâns rezultat înregistrat în acesta rundă și astfel au terminat în fruntea clasamentului. Poziția a treia a revenit celor de la RC Bârlad cu un punctaj superior față de CSU Arad. Deși a suferit cea mai mare înfrângere, în fața celor de la CS Năvodari, Sportul Studențesc a reușit un rezultat de egalitate cu RCM Galați, singurul al acestei etape, remiză care i-a privat pe gălățeni de o clasare mai bună în prima rundă a competiției. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: