Home / Justitie / Pensionarii din Bârlad, ținta escrocilor care se recomandă drept reprezentanți ai unor magazine

Pensionarii din Bârlad, ținta escrocilor care se recomandă drept reprezentanți ai unor magazine

de Mihaela NICULESCU

O bârlădeancă a scăpat ca prin urechile acului de a fi victima unei escrocherii, după ce o tânără i-a promis că-i oferă gratuit produse alimentare sau detergenți. După un set de întrebări pe care bârlădeanca, o pensionară ce locuiește în zona Pieței Mici, i le-a pus femeii respective, aceasta a renunțat și a plecat foarte repede din locuința în care intrase.

„Săptămâna trecută, m-am trezit la ușa mea cu o tânără care, politicos, m-a întrebat dacă nu am nevoie de produse alimentare oferite gratuit pensionarilor de către un supermarket din centrul orașului. I-am spus că nu sunt prea bogată, dar nici săracă, așa că vreau să-i ajute pe alții cu alimente din partea respectivului magazin. Văzând că nu sunt interesată, tânăra, care spunea că lucrează la respectivul supermarket, a continuat discuția, propunându-mi să-mi ofere detergenți, de această dată. A specificat că imediat își cheamă colegii pentru a-mi aduce acasă produsele de curățat. I-am spus că nu vreau nici detergenți, dar în timpul discuției am asigurat-o că eu îmi fac cumpărăturile la acel supermarket, iar cafeaua cu care tocmai o servisem e cumpărată de acolo. Când a auzit că frecventez magazinul și sunt familiarizată cu produsele lui, imediat a devenit agitată, a lăsat ceașca de cafea jos și a spus că se grăbește”, ne-a declarat pensionara, care nu știa că fusese vizitată de o escroacă.

Bârlădeanca a povestit vecinilor ceea ce i s-a întâmplat, dar aceștia n-au rămas surprinși pentru că și ei au pățit același lucru în urmă cu câteva luni.

„Probabil că dacă aș fi fost de acord să-mi aducă produsele respective acasă, colegii așa-zisei lucrătoare a supermarketului mi-ar fi distras atenția, astfel încât escroaca ar fi cotrobăit prin casă după bani și lucruri de valoare. Pot să vă spun că escroaca avea un ecuson cu numele unei angajate a supermarketului, tocmai pentru a oferi credibilitate. M-am interesat la magazin și mi s-a spus că există o lucrătoare cu acel nume dar nu corespunde semnalmentelor pe care le-am oferit”, a mai adăugat bârlădeanca pensionară.

Deși aceasta și vecinii ei și-au dat seama că e vorba de o metodă de escrocare în care sunt implicate mai multe persoane, niciunul nu a sesizat Poliția până acum. Bârlădeanca ce a scăpat neescrocată a ținut să facă cunoscută pățania ei, prin intermediul ziarului Est News, pentru a-i atenționa pe bârlădeni, în special cei în vârstă, care se deplasează mai rar în magazine, să nu cadă în capcana acestor escroci. Reprezentanții poliției spun că au fost informati de oameni cu privire la acest mod de operare a infractorilor.

„Sunt înregistrate mai multe plângeri din partea unor cetățeni care au trecut prin întâmplări asemănătoare, iar ancheta este în curs. Este important ca cetățenii să fie atenți, să nu intre în discuție cu persoane necunoscute, care le promit tot felul de servicii și produse la prețuri mai mici sau chiar gratuite, pentru că în spatele acestora, de cele mai multe ori, stau se află indivizi certați cu legea. Bârlădenii trebuie să fie prudenți cu cei care le intră în case sau care le fac oferte aparent avantajoase, pentru că pot deveni victime ale escrocilor.”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: