Home / Administratie / Riscurile pe care și le asumă bârlădenii care cumpără garaje amplasate pe domeniul public

Riscurile pe care și le asumă bârlădenii care cumpără garaje amplasate pe domeniul public

de Mihaela NICULESCU

Bârlădenii interesați să cumpere garaje habar nu au că riscă să piardă banii din cauza statutului juridic al terenurilor de sub aceste construcții. Majoritatea garajelor din Bârlad sunt ridicate pe domeniul public și oricând Primăria le poate demola în momentul în care dorește să facă investiții pe terenurile respective.

Într-o astfel de situație se află acum câțiva bârlădeni care au garaje în zona fostului punct termic de pe strada N. N. Tonitza. Din cele 34 de garaje, 12 vor fi dărâmate pentru că municipalitatea are nevoie de teren în vederea extinderii sălii de sport din vecinătate. Unii bârlădeni dețin acolo garaje de zeci de ani, iar alții doar de câțiva ani.

O pensionară din zonă a declarat reporterului Est News că regretă că nu a vândut garajul unui cetățean interesat, anul trecut, pentru că nu ar fi rămas în pagubă. Toată investiția făcută se va duce pe apa sâmbetei, atâta vreme cât Primăria are nevoie de terenul care aparține municipalității. Cei ale căror garaje vor fi demolate vor primi alte locuri în apropiere, pe care își vor putea construi garaje. Alți bani, altă muncă.

Luna trecută, într-o ședință de îndată, primarul Dumitru Boroș îi răspundea consilierului PSD Sorin Răducanu că nu este morală dar este legală demolarea construcțiilor cu destinație de garaj, ridicate pe domeniul public, câtă vreme suprafețele respective au fost concesionate pe o anumită perioadă.

Probabil că, după această acțiune de demolare a garajelor construite pe domeniul public, cei care vor dori să cumpere astfel de construcții vor fi mult mai prudenți. Cu toate că terenul pe care sunt construite garajele nu aparține celor care le dețin, prețurile de vânzare ale acestor construcții sunt tot mai mari, din cauza lipsei acute a locurilor de parcare. Prețurile garajelor de pe domeniul public pornesc de la câteva zeci de mii de lei și ajung chiar la sume ce depășesc 100.000 de lei, în funcție de suprafața utilă, materialele folosite și dotări.

Cei interesați de cumpărarea unui garaj amplasat pe domeniul public trebuie să ia în calcul că ar putea rămâne fără construcție peste un an sau mai mulți, în funcție de planul de sistematizare a orașului, iar investiția pe care o fac poate să fie foarte păguboasă. Poate că o informare prealabilă, la Biroul Investiții din cadrul Primăriei, ar fi indicată înainte de cumpărarea unui garaj construit pe domeniul public.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: