Home / Administratie / Autoritățile se fac că nu văd pericolul din hala de lactate a Pieței Mici din Bârlad

Autoritățile se fac că nu văd pericolul din hala de lactate a Pieței Mici din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Direcția Piețelor (DAPPC) Bârlad, Direcția Sanitar – Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), precum și Primăria dorm în papuci mult și bine și se fac a nu observa lipsa unor condiții elementare de vânzare a produselor lactate în Piața Mică din Bârlad.

Ieri, câțiva producători, veniți la vânzare cu lapte și caș, făceau saună în încăperea improprie, care se vrea a fi hală de produse lactate. La ora 09.00, din 10 în 10 minute, îmbujorații comercianți simțeau nevoia să iasă afară să se mai răcorească, în vreme ce produsele perisabile se coceau pe tarabele metalice, lipsite de vitrine frigorifice, amplasate într-un spațiu de nici 30 mp, lipsit de aparat de climatizare.

Achiziționarea de vitrine frigorifice în piețele bârlădene nu figurează în programul de investiții imediate al Direcției Piețelor, cum declara Iulian Bica, directorul DAPPC, în urmă cu două luni, după ce mai mulți bârlădeni s-au îmbolnăvit pentru că au consumat caș infestat cu Salmonella. Bica menționa reporterului Est News că va avea în vedere eficientizarea sistemului de ventilație, dar se pare că a uitat că în Bârlad mai există o piață, destul de frecventată, Piața mică de pe Bulevardul Epureanu. Cei care vând acolo spun că Iulian Bica este scump la vedere și poate că de aceea nu cunoaște condițiile în care se vând produsele lactate. Direcția Piețelor se face că nu vede halul in care se vând lactatele, iar DSVSA îi tolerează atitudinea în loc să închidă hala improprie vânzării acelor produse.

Am făcut demersuri peste demersuri către Primăria Bârlad, avem teancuri de adrese și cu toate acestea nu s-a luat nicio măsură. Medicul veterinar arondat Pieței mici monitorizează activitatea comercianților de lactate, iar pe timpul verii le limitează acestora programul de vânzare după o anumită oră. Știm că nu sunt condiții proprii vânzării lactatelor pe timp de vară, dar nu am închis hala tocmai pentru a veni în sprijinul cetățenilor din zonă, interesați să cumpere caș și lapte. Normal că și ei trebuie să fie atenți și pentru a-și proteja sănătatea, să nu cumpere astfel de produse perisabile în mijlocul zilei”, ne-a declarat Nelu Munteanu, directorul adjunct al DSVSA Vaslui.

Cu alte cuvinte DSVSA cunoaște situația, care persistă în hala Pieței Mici de ani de zile, dar este tolerantă, atât cu Direcția Piețelor cât și cu Primăria. Îi „atenționează” totuși pe cetățeni să cumpere aceste produse doar dimineața, pe timpul verii, pentru a se feri de îmbolnăviri. Cu toate că directorul Munteanu spune că medicul veterinar din zonă restricționează programul vânzătorilor de lactate, aceștia îl contrazic. Cei trei comercianți aflați ieri în hala de lactate au declarat că vor pleca acasă când își vor termina de vândut marfa. În timp ce cașul se înmuia ieri dimineață, la aproape 22 de grade, cât erau în hală (deși el trebuia ținut la opt grade Celsius), în încăperea vecină, acolo unde se află Biroul de Spațiu Locativ al Primăriei, aerul era respirabil pentru că în încăpere era montat un aparat de aer condiționat.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: