Home / Sanatate / Criză mare de medici la spitalul bârlădean

Criză mare de medici la spitalul bârlădean

Conducerea Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad speră să acopere până la sfârșitul anului o parte din deficitul de medici cu care se confruntă. După publicarea în revista „Viața Medicală” a posturilor de medici vacante pentru 17 specializări, s-au înscris la concurs nouă medici pentru tot atâtea specializări.

Îmbucurător este faptul că s-a înscris câte un medic pentru secțiile ORL, Oncologie și mai ales pentru Gastroenterologie, unde nu mai există niciun medic de doi ani. Interesați să ocupe un post la spitalul bârlădean au mai fost și alți medici: un medic infecționist, un radiolog, un dermatolog, un pneumolog, un chirurg și un obstetrician. Din păcate, nu s-a înscris niciun medic pentru secțiile ATI și Pediatrie, cu toate că spitalul bârlădean a scos câte două posturi pentru fiecare secție, având în vedere deficitul mare de medici. Secția Pediatrie, de exemplu, funcționează cu cinci medici, din care doi sunt deja pensionari.

Chiar dacă cinci din cei nouă medici înscriși la concurs sunt rezidenți în ultimul an, conducerea Spitalului „Elena Beldiman” speră ca aceștia să rămână să lucreze la Bârlad ca medici specialiști.

Concursul pentru ocuparea posturilor de medici vacante poate avea loc, conform legii, în 90 de zile de la publicarea anunțului în „Viața Medicală”, adică pe 3 noiembrie. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: