Home / Administratie / Firmele vasluiene nu au nevoie de banii statului

Firmele vasluiene nu au nevoie de banii statului

Deși au fost angajate 2.900 de persoane de peste 45 de ani și se plâng de lipsa resurselor financiare, o parte dintre firme vasluiene angajatoare nu a solicitat subvenția de la stat. Situația se poate explica prin numeroasele documente solicitate, dar și prin obligația de a-i ține pe post pe cei angajați cel puțin 18 luni.

Situație paradoxală a firmelor vasluiene. Deși se plâng de lipsa resurselor financiare și lipsa sprijinului din partea statului, firmele vasluiene au solicitat și primit subvenții din partea statului doar pentru 465 de persoane de peste 45 de ani din cele 2.900 angajate în ultimul an și jumătate. Pentru fiecare astfel de nou angajat, potrivit legii, patronul primește 2.250 de lei lunar.

Una dintre măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă implementată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui prevede că angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durată sau tineri primesc suma menționată mai sus. Singura obligație a agenților economici este de a menținere raporturile de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

Lipsa informațiilor, numeroasele documente solicitate, dar și obligația de mai sus au făcut însă ca patronii vasluieni, care se plâng de lipsa sprijinului din partea statului, să nu se folosească de această măsură. (Cristian PĂTRAȘCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

Bovină salvată de pompieri, după ce a căzut într-un canal din Vaslui

O bovină căzută într-un canal ...

Fermierii din județul Vaslui intră și pe piața usturoiului din România

Deși în județul Vaslui nu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: