Home / Sanatate / Centrală termică modernă, la Centrul de Transfuzii Bârlad

Centrală termică modernă, la Centrul de Transfuzii Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Din această toamnă, Centrul Județean de Transfuzie Sanguină (CJTS), cu sediul în Bârlad, va fi încălzit cu o centrală termică modernă, achiziționată în urma unei subscripții publice, inițiată de Clubul „Rotary” Bârlad.

După zeci de ani în care unicul centru de transfuzii din județ a fost încălzit cu sobe cu lemne, locul acestora va fi luat de calorifere. Lucrările de montare a centralei și a caloriferelor au început de câteva zile, după obținerea cotei de gaz. Normele de mediu drastice nu mai permit încălzirea instituțiilor de acest tip cu ajutorul sobelor cu lemne, dar Ministerului Sănătății nu i-a păsat prea mult de acest aspect, neconsiderând ca fiind o prioritate alocarea de bani pentru dotarea CJTS Vaslui cu o centrală modernă, pe gaz metan.

Directoarea CJTS, dr. Violeta Nistor, recunoaște că dacă nu ar fi apelat la Clubul „Rotary” Centrul ar fi fost încălzit și în această iarnă cu lemne. Deocamdată, sobele vor rămâne în încăperi până la anul, când vor fi dărâmate, lucrările urmând a fi suportate, cel mai probabil, de Ministerul Sănătății.

Sperăm ca la 1 octombrie, când, de regulă, vremea impune încălzirea imobilului, toate lucrările de montare a instalației de încălzire să se fi încheiat. Atât donatorii cât și personalul medical vor avea parte de un confort termic adecvat, așa cum trebuie să existe în orice unitate sanitară”, ne-a declarat Violeta Nistor.

Valeriu Popa, președintele clubului, a declarat pentru Est News că lucrările vor fi finalizate în două-trei săptămâni, fără nicio problemă. Centrala ar fi fost funcțională acum, dar lucrările au fost întârziate din cauza faptului că firma care s-a ocupat de realizarea branșamentului s-a mișcat prea lent. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 60.000 de lei.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: