Home / Administratie / Mostră de nesimțire în stare pură꞉ munți de gunoaie și mirosuri imposibil de suportat

Mostră de nesimțire în stare pură꞉ munți de gunoaie și mirosuri imposibil de suportat

Revoltați de lipsa celor șapte ani de-acasă a unora dintre concitadini, care țin să arate tuturor că nu au veleități de orășeni, mai mulți bȃrlădeni și-au spus of-ul pe un grup online de socializare, unde au postat fotografii cu munți de gunoaie depozitate pe malurile canalului deschis din zona Puișor, de la intrarea în Cartierul Munteni. În speranța că vor trage de mȃnecă autoritățile locale, care par să aibă pe agendă doar curățenia din centrul orașului, internauții bȃrlădeni propun chiar cursuri de civilizare pentru cei care aruncă gunoiul și resturile manajere la întȃmplare. Din păcate, nicio instituție responsabilă nu vrea să împartă amenzile usturătoare care li se cuvin celor certați cu bunul-simț.

″Omul sfințește locul″, aceasta este concluzia bȃrlădenilor care au circulat, zilele trecute, prin spatele bisericii ″Sf. Spiridon″. Priveliștea care i-a întȃmpinat le-a tăiat, la propriu, răsuflarea, iar mirosul degajat de munții de gunoaie și resturi menajere, depozitate sub razele soarelui de amiază, i-a făcut să se îndepărteze în pas alert.

Așa arată Bȃrladul real, cel din spatele blocurilor și al Bulevardului Republicii, bulevard intens cosmetizat de toate administrațiile locale. Este dovada clară că lipsa de bun-simț și de educație face casă bună cu nepăsarea autorităților.

Nu este prima dată cȃnd zona este ″intoxicată″ cu deșeuri, însă bȃrlădenii care locuiesc la blocurile din apropiere au văzut extrem de rar polițiști locali patrulând. A existat o perioadă, când, tot în urma articolelor publicate în Est News, primăria a trimis Poliția Locală să păzească. Nu am aflat dacă au fost date amenzi, dar e clar că orice ar fi făcut paznicii acolo, nesimțiții nu se tem să arunce gunoaiele mai departe. Depsre prezența celor de la Garda de Mediu… probabil cerem prea mult. Apropo, știe cineva dacă mai există o asemenea instituție?

Contravențiile la normele de igienă referitoare la zonele de locuit ard la buzunare, depozitarea necontrolată sau în afara locurilor special amenajate, a deșeurilor solide menajere și a celor rezultate din construcții se sancționează cu amendă de la 600 la 2.000 lei, potrivit Legii nr. 98/1994 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele legale de igienă și sănătate publică. Dar cine să aplice legea în Bȃrlad?

Internauții, revoltați că gunoaiele invadează Bȃrladul, sunt de părere că e nevoie de legi mai dure, dacă vorba bună nu ajută. ″În Occident, legile dure care sancționau drastic pe cei care polueaza mediul s-au aplicat! Iar cȃnd primești o amendă care te lasă fără banii pe o lună, să fii sigur că a doua oară nu mai faci așa ceva! Nu e vorba, că nici compania de utilități nu prea își face treaba…″, scrie un bȃrlădean care adaugă că ″din nefericire pentru noi, și nu numai, educația elementară, ce ține de lumea civilizată, este în Bȃrlad undeva la nivelul unui rȃmător!″.

“Păcat de oraș că e locuit și că avem pretenții de la alții ca noi!”, scrie un alt bȃrlădean, care și-ar dori să vadă o reacție fermă din partea autorităților, la fel ca în problema cȃinilor vagabonzi care invadează zilnic, în haite, străzile orașului, și sunt un pericol pentru copii, adulți și vȃrstnici deopotrivă. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: