Home / Social / Opt copii, cu diverși bărbați, pentru o doză de bere și un cârnat! Șocantul caz al femeii cu afecțiuni psihice care a născut lângă fântână

Opt copii, cu diverși bărbați, pentru o doză de bere și un cârnat! Șocantul caz al femeii cu afecțiuni psihice care a născut lângă fântână

Cazul șocant al femeii din localitatea Pușcași, care a născut alaltăieri lângă fântâna de pe o uliță a satului, scoate la iveală o poveste de viață cutremurătoare. Femeia, în vârstă de 37 de ani, bolnavă psihic, este mama a încă șapte copii (și nu doar doi, așa cum se aflase inițial), toți făcuți cu diverși bărbați din sat, care au ademenit-o cu câte o doză de bere, un cârnat sau o bucată de salam. 

Femeia are părinți, frați și surori, însă niciunuia nu-i pasă de soarta ei, din cauza tulburărilor psihice de care suferă. Locuiește singură într-o casă insalubră și singura ei bucurie o reprezintă mâncarea pe care o primește în schimbul favorurilor sexuale oferite consătenilor. De la autoritățile comunei și până la cel din urmă locuitor din Pușcași, se știe că femeia, complet lipsită de discernământ, are ușa casei deschisă pentru oricine dorește raporturi sexuale ieftine.

Așa se face că, în ultimii zece ani, Ecaterina C. a fost văzută permanent gravidă, dând naștere pe bandă rulantă. La fel ca pruncul născut prematur marți, 27 august, lângă fântână, și pe ceilalți șapte i-a adus pe lume tot, singură, fără asistență medicală. De fiecare dată, vecinii au fost cei care au chemat Ambulanța, copiii fiind preluați ulterior de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și dați în plasament.

Fiindcă familia părea complet dezinteresată de această situație, autoritățile comunei au luat decizia de a face demersuri pentru sterilizarea femeii.

„Noi am încercat să facem tot ce putem. Și anul trecut a fost gravidă și, după ce a născut, am dus-o la spital ca să îi lege trompele uterine, în ideea de a nu mai aduce pe lume copii nevinovați. Cei de la Spitalul Județean ne-au spus că nu se poate, întrucât au nevoie de acordul familiei. Iar familia nici nu vrea să audă de dânsa. Am discutat cu mama ei, ne-am oferit să o ducem noi cu mașina la spital, ca să dea semnătură, dar nu a vrut să audă”, ne-a declarat Nicolae Ignat, primarul comunei Pușcași.

Ca să evite încă o naștere acasă, la ultima dintre sarcini, autoritățile au urmărit-o mai atent pe femeie, mai ales că aceasta nu știa de când este gravidă. Prin sat spunea că a trecut de termen.

”Chiar săptămâna trecută, am luat legătura cu asistentul social și cu cei de la UPU și am trimis-o la Spitalul Județean Vaslui. După două zile, medicii au externat-o, apreciind că este în șapte luni de gravidie”, a ne-a spus și Gabriel Mocanu, secretarul comunei Pușcași.

Marți, în jurul orelor prânzului, pe femeie au luat-o durerile. Probabil și-a dat seama că v-a naște și a ieșit din curte ca să le ceară ajutor vecinilor. Pe uliță i s-a rupt apa și nu a mai putut merge. S-a așezat la umbră, lângă fântână așteptând să iasă copilul. Întreaga scenă s-a petrecut sub ochii consătenilor, care deloc surprinși, au sunat la 112. Fetița născută avea 1.800 grame.

Împreună cu mama, a fost transportată la spital cu ambulanța.

„Mama este bine, iar fetița, momentan, este la fel. O să rămână o perioadă bună în incubator”, ne-a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Primarul comunei spune că, de această dată, femeia va fi sterilizată, întrucât a întocmit toată documentația necesară și i-a convins pe membrii familiei să se implice: ”Trebuie rezolvată această situație, nu o mai putem lăsa așa. Ea nu gândește, nu știe pe ce lume se află. Bărbații de prin sat vor continua să meargă la ea, asta e sigur, iar ea, pentru niște bere și niște cârnați o să-i primească tot timpul. Nu e normal să plătească niște copii nevinovați”. (Crina BUTA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: