Home / Social / Cursuri gratuite de calificare pentru șomerii vasluieni

Cursuri gratuite de calificare pentru șomerii vasluieni

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui organizează gratuit cursuri de calificare/recalificare pentru șomeri. Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoștințelor teoretice și practice specifice unei noi meserii care să mărească șansele ocupării unui loc de muncă.

Activitatea de formare profesionala asigură, prin organizarea de cursuri de formare profesională, pentru persoanele fizice și juridice interesate, servicii de calificare, recalificare, instruire și perfecționare profesională a forței de muncă, pregătirea profesională a personalului propriu din cadrul agenților economici, în vederea prevenirii șomajului. Sunt elaborate programe specifice de formare profesională pentru categoriile de persoane defavorizate sau cu șanse reduse de integrare pe piața forței de muncă: tineri, femei, romi, persoane cu dizabilități, șomeri de lungă durată, deținuți, etc.

AJOFM Vaslui va organiza în anul 2018 cursuri de calificare pentru următoarele meserii/ calificari: agent de securitate, barman, brutar, bucătar, coafor, cofetar-patiser, contabil, cusător piese din înlocuitori, casier, formator, frizer, inspector (referent) resurse umane, inspector în domeniul securității și sănătății în muncă, instalator înstalații tehnico-sanitare și de gaze, lucrător în comerț, lucrător în cultura plantelor, manager proiect, manichiurist-pedichiurist, pizzar, etc.

In luna septembrie AJOFM Vaslui intenționează să deschidă șapte programe de formare profesională. La Vaslui vor fi patru cursuri de formare profesională, pentru: casier (14 șomeri), contabil (20), manichiurist-pedichiurist (14) și ospatar (20). La Bârlad vor fi un curs pentru ospătar (20 șomeri) și unul pentru secretară (14). La Huși va avea loc un curs de formare profesională pentru operator introducere, validare și prelucrare date, pentru 20 șomeri.

Șomerii care beneficiază gratuit de servicii de formare profesională beneficiază de pregatire teoretică și practică pe toată durata cursului și să sustină, gratuit, de cel mult două ori examenul de absolvire la finalizarea cursului. De asemenea beneficiază de rechizite și materiale de instruire și dacă este cazul de echipament de protecție pe timpul instruirii practice. Șomerii vor primi de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun sau, după caz de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult patru deplasări în cursul unei luni, dacă nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire. Vor mai beneficia de consultații medicale, analize medicale și teste necesare frecventării cursului.

Înscrierea la cursuri se face la birourile de informare și consiliere din agențiile locale Vaslui, Bîrlad și Huși.

Cursurile sunt gratuite și pentru șomerii neindemnizați aflați în evindența agenției ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Orice persoană care dorește să beneficieze în mod gratuit de serviciile oferite de către agenția noastră se poate înscrie pe baza unui dosar care cuprinde: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, adeverință medicală din care să reiasă că este apt de muncă sau are eventuale restrictii medicale. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ce au descoperit edilii bârlădeni la punctele gospodărești?! (Video)

Dezamăgire cruntă în rândul reprezentanților ...

Unsprezece rable ridicate! Alte sute zac pe străzile Bârladului!

Promptitudine… la pont! „Magazia” roșie ...

Cine nu respectă depozitarea selectivă a deșeurilor la Bârlad? Cetățenii sau Urbana?

de Mihaela NICULESCU   Bârlădenii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: