Home / Sanatate / În pijamale și cu branula în venă, la frizer, la salonul de frumusețe și la piață!

În pijamale și cu branula în venă, la frizer, la salonul de frumusețe și la piață!

de Mihaela NICULESCU

Se plimbă nestingheriți, pentru că nimeni nu-i oprește. Pacienții internați în Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad nu întâmpină niciun impediment în a ieși din salon fără a anunța, părăsind degajați, în pijamale, curtea spitalului.

Zilele trecute, reporterul Est News a surprins un bărbat internat la Spitalul „Elena Beldiman”, în timp ce se plimba în voie în zona Stadion, însoțit de un amic. Inconștienții pacienți, care pot răspândi sau contacta microbi în timpul în care se deplasează prin mulțime, părăsesc spitalul fie pentru diverse cumpărături, fie pentru mișcare în aer liber, fie pentru a face piața, sau chiar din motive estetice. Nu de puține ori, angajații saloanelor de înfrumusețare ori ai frizeriilor din zona Stadion s-au trezit cu clienți în pijamale.

Au fost destul cazuri în care atât la noi cât și la frizeria vecină au apelat pentru un tuns atât femei cât și bărbați care erau internați. Evident că nu am onorat aceste cereri când i-am văzut îmbrăcați în pijamale. S-a întâmplat de vreo două ori ca femei cu branulă la mână să dorească să se tundă în timp ce erau internate în spital. Este, de acum, un lucru obișnuit să vedem plimbându-se prin fața salonului pacienți internați la Spitalul <<Beldiman>>”, ne-a mărturisit o coafeză a unui salon din apropierea spitalului.

De fapt, părăsirea perimetrului spitalului de către pacienții internați, cărora nu le mai cere nimeni papuci de unică folosință la intrarea în secție, nu mai este demult o noutate. „Evadarea” pentru mai multe zeci de minute, sau poate și mai mult, este relativ ușor de realizat. O clipă de neatenție a agenților de pază, sau minciuna arhi-cunoscută „Merg la chioșc să-mi cumpăr ceva”, sunt suficiente pentru a părăsi spitalul. Există două căi de „evadare” – una chiar la intrarea principală, din apropierea postului de pază, iar a doua, cea din fața bisericii din curtea spitalului, unde nu există pază.

În ”Ghidul Pacientului”, publicat pe site-ul spitalului bârlădean sunt menționate următoarele: ”Este strict interzisă părăsirea secției fără avizul medicului curant/de gardă sau al asistentei medicale”. Desigur, ultima grijă a oamenilor bolnavi este să lectureze regulamentele publicate pe site. În mod normal, drepturile și obligațiile ar trebui să existe într-un document (pliant, brosură etc.), în fiecare salon.

Conducerea spitalului tot declară de ceva vreme că lucrează la îmbunătățirea monitorizării intrărilor și ieșirilor persoanelor în și din din spital. Are în vedere achiziționarea de echipamente video de supaveghere, fără a renunța la serviciile firmei de pază. Ce se întâmplă însă dacă, între timp, un pacient internat pățește ceva în timpul plimbării în afara incintei spitalului? Cine și cum răspunde?

About Tehno Redactor

x

Check Also

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

Vasluienii leșină pe capete din cauza caniculei

Nu mai puțin de 5 ...

%d blogeri au apreciat: