Home / Justitie / Sorin Armeanu, prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, va susține luni interviul pentru șefia DNA

Sorin Armeanu, prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, va susține luni interviul pentru șefia DNA

Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, a fost declarat admis la selecția pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA. La interviurile care vor avea loc luni și marți Armeanu are cinci contracandidați.

Potrivit unui anunț postat pe site-ul Ministerului Justiției (MJ) toți candidații au îndeplinit condițiile legale, ei urmând să susțină interviul după cum urmează: primii trei candidați admiși – în data de 3 septembrie, începând cu ora 11,00, iar următorii trei – pe 4 septembrie, de la ora 8,30.

Primii care vor susține interviul la sediul MJ sunt: Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean – procuror la DNA Constanța, Adina Florea – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Urmează pe 4 septembrie procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al României, Paula-Nicoleta Tănase – procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Rezultatele selecției pentru șefia DNA vor fi anunțate public joi.

“Propunerea/propunerile ministrului Justiției va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui României în vederea numirii în funcția de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcție de numărul procurorilor înscriși”, menționa Ministerul Justiției într-un comunicat.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiției a anunțat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcția de procuror șef al DNA, urmând ca procedura de selecție să fie reluată. Cei patru candidați înscriși atunci în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-șef adjunct al DNA și Elena Grecu – procuror-șef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcția de procuror-șef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de președintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curții Constituționale. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat reținut de polițiștii din Negrești pentru că conducea fără permis și sub influența alcoolului

Un negreștean a fost reținut ...

Mandate de executare puse în aplicare de polițiștii vasluieni

În cadrul activităților desfășurate zilele ...

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: