Google+
Home » Justitie » (VIDEO) La un pas de carnagiu: microbuz cu opt moldoveni lovit de tren în Gara Roșiești

(VIDEO) La un pas de carnagiu: microbuz cu opt moldoveni lovit de tren în Gara Roșiești

Opt cetateni moldoveni au trecut pe langa moarte, azi-noapte, dupa ce microbuzul in care se aflau a fost lovit de locomotiva unui tren care circula din directia Iasi-Bucuresti. Ghidat de GPS pe un traseu necunoscut, conducatorul auto a intrat pe un drum care scurta distanta catre vama Oancea. La trecerea de cale ferata din localitatea Rosiesti, soferul nu s-a asigurat sau a atipit la volan si a fost la un pas de dezastru.

Mai multe ambulante, echipaje de pompieri si politisti au fost dirijate la fata locului. Doua persoane au fost transportate la Spitalul din Vaslui, cu politraumatisme, iar medicii spun ca au avut noroc si ca isi vor reveni.

Cei 200 de calatori din tren au resimtit impactul, insa nimeni nu a fost ranit. Locomotiva avariata a fost schimbata, călătorii ajungând la destinație cu cateva ore întârziere.

 

 

Moldovenii pot spune ca s-au născut a doua oară. Ei veneau de la București și se îndreptau către Republica Moldova. Impactul a fost extrem de puternic,  partea din față a mașinii fiind distrusă în totalitate.

„Avea viteza mare! Șoferul nu a auzit semnalele si locomotiva a prins masina in partea stanga. Si locomotiva e avariata. Intoarcem la Crasna si o schimbam. Sunt aproximativ 200 de călători în tren. Mergem spre București. Oamenii s-au speriat, va dati seama. A fost o izbitura puternică”, a spus reprezentantul CFR.

Echipele de salvatori se așteptau la ce e mai rau.

„Au avut mare noroc. Ne asteptam sa găsim răniți, poate chiar si persoane decedate. Din fericire, oamenii sunt bine. Doi dintre ei au fost transportați la spital cu politraumatisme, iar alți doi au fost consultați pe loc”, ne-a declarat dr. Carmena Piseru,  de la SMURD Vaslui.

Politistii au deschis dosar penal pe numele soferului vinovat si urmeaza sa stabileasca in ce imprejurari s-a produs evenimentul. (Daniel MICU)

 

 

 

 

 

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: