Home / Justitie / Aproape 50 de intervenții, în două zile, pentru pompierii vasluieni

Aproape 50 de intervenții, în două zile, pentru pompierii vasluieni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui, în cooperare cu pompierii voluntari, au intervenit în 48 de ore la aproape 50 de intervenții.

Două intervenții au vizat localizarea și lichidarea unor incendii. Marți, la ora 21.36, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un apartament în municipiul Bârlad. Au ars un ventilator, un dulap, o parte din fațada balconului. Au fost degradate tencuiala și lambriul din pvc. Deplasați la locul intervenției pompierii militari au constatat că în apartament nu se afla nici o persoană, fiind nevoiți să deblocheze ușa apartamentului pentru a stinge focarul de incendiu și a salva locuința cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric la un cablu electric defect. Miercuri, la ora 16.18, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la în Cimitirul Eternitatea din municipiul Bârlad. Au ars aproximativ 200 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

A avut loc și o misiune de acordare a primului ajutor calificat la producerea unui accident rutier la nivel de trecere peste calea ferată. Două autospeciale cu modul de descarcerare, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, echipajul de Prim Ajutor Calificat și, o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui au intervenit la accidentul rutier produs între un tren și un microbuz cu 8 persoane, la trecerea peste calea ferată din localitatea Gară Roșiești, comuna Roșiești, județul Vaslui. În urma accidentului rutier la fața locului au fost solicitate și două ambulanțe, din care una cu medic de la Serviciu Județean de Ambulanță Vaslui. La locul intervenției au fost asistate medical 4 persoane, din care 2 victime au fost transportate la UPU-SMURD Vaslui. Intervenția la fața locului a fost coordonată de către primul adjunct al inspectorului șef, colonel Niculae Tătaru, aflat la comanda inspectoratului.

Alte 37 de intervenții au fost ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Au mai avut loc două misiuni de recunoaștere a unor obiective din municipiul Vaslui și localitatea Dragomirești, comuna Dragomirești, județul Vaslui. De asemenea o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la producerea unor accidente rutiere, miercuri, între orele 09.44 – 10.25, în localitatea Coroiu, comuna Tutova, județul Vaslui. O altă misiune a fost de asanare a echipei pirotehnice din cadrul inspectoratului pentru un proiectil de artilerie, calibru 75 mm, descoperit la marginea pădurii în localitatea Arsura, comuna Arsura, județul Vaslui, tot miercuri. A mai avut loc o misiune de degajare a unei bovine, căzute într-o fântână, în suburbia Parpanița, orașul Negrești, miercuri, orele 11.34 – 13.30, al echipajului de pompieri din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui, Garda de intervenție nr. II Negrești. De asemenea o misiune pentru transportul unei persoane supraponderale la ambulanță a unui echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, în data de 30.08.2018, orele 04.22. Pompierii s-au întors din drum la producerea unui incendiu unui autoturism în municipiul Huși. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cadavrul unui bărbat de aproximativ 43 de ani, descoperit plutind pe râul Tutova

Cadavrul unui bărbat de aproximativ ...

Ultima oră! Crimă la Pădureni!

O femeie de aproximativ 70 ...

Accident grav la ieșirea din Bârlad, unde un TIR s-a răsturnat de-a latul șoselei. Un tânăr a fost grav rănit

Accident grav în această dimineață ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: