Google+
Home » Social » Hușeanca adolescenta, dispărută de jumătate de lună, este de negăsit

Hușeanca adolescenta, dispărută de jumătate de lună, este de negăsit

De două săptămâni, o fată de 17 ani din județul Vaslui este de negăsit. Ar fi plecat de la garsoniera pe care sora mai mare i-a închiriat-o în Huși, după o ceartă cu aceasta, și de atunci parcă a intrat în pământ.

După ce au încercat să dea de ea la prieteni, la rude și a fost dată inclusiv în consemn la frontieră, joi dimineață, zeci de polițiști, jandarmi și pompieri au periat pădurile și lacurile din apropierea Hușului. Și Poliția de Frontieră face căutări la Prut, cu bărci și echipamente specifice. Inclusiv un câine de urmă a fost adus în zonă, semn că autoritățile iau în calcul cel mai sumbru scenariu. 

„După finalizarea unor activități și proceduri specifice, în vederea identificării și găsirii minorei, joi dimineață, efective din cadrul IPJ, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și colegi de la poliția locală Huși, fac căutări în zona limitrofă municipiului Huși. Deocamdată nu avem indicii din care să reiasă că ar fi sau nu în viață, noi sperăm ca totul să se termine cu bine și fata să fie în viață. Cercetările continuă în acest caz. S-ar părea că a avut o ceartă cu familia, cu sora mai mare, a amenințat că va pleca și chiar că își va lua viață! Se fac cercetări!”, a spus Eduard Popica, prefectul județului.

Vasile și Maria Hîncu, părintii adolescentei locuiesc în satul Zgura, comuna Oltenești. Ei spun că e prima dată când fiica lor pleacă fără să anunțe. Ei cred că totul a pornit după ce surorile ar fi avut o discuție mai aprinsă, probabil de la niște bani, dar și la necazurile din familie. Mezina a plecat, nu înainte să îi spună surorii mai mari că își va pune capăt zilelor. Oamenii nu mai știu nimic de ea de două săptămâni și speră să fie în viață.

De două săptămâni nu dorm, nu mănânc, nici nu pot să merg pe drum. E copilul meu. E o fată tare bună, e veselă, deșteaptă. Venea acasă în vacanță. A fost acasă și a luat niște bani cu un băiat cu mașina. Cu vorbă bună a plecat. A venit apoi fata mai mare din Anglia, pentru că ea o ține la gazdă în Huși. Nu știu ce discuții au avut între ele. Trebuia să cumpere mobilă pentru garsonieră. Nu știu exact. Ea mai spunea că o deranjează faptul că nu poate sta acasă, că la noi sunt certuri. Nu știu unde e și cum e, dar mă gândesc la ce e mai rău. Poliția a căutat-o peste tot, dar nu dă de ea. Eu unde să mă duc să o caut ?! Să vină acasă, că nu se întâmplă nimic. Să se gândească la noi, la frații ei. O iubim și vrem să o știm în siguranță”, a declarat mama fetei, Maria.

Cei care au văzut adolescenta sau au informații despre ea sunt rugați să sune la 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție. Se numește Bianca Hîncu și are 1,65 m înălțime. (Daniel MICU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: